Hämeenlinna myymässä Vanhan Panimorakennuksen tontinvarauskilpailulla

Hämeenlinnan kaupunki etsii suunnittelukilpailun kautta ostajaa Vanhalle Panimorakennukselle ja sen tontille osoitteessa Arvi Kariston katu 2. Kohde sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Vanajaveden rannassa ja on kaupunkikuvallisesti erittäin tärkeä. Useammassa vaiheessa tehdyn panimorakennuksen ydinosa on valmistunut vuonna 1902.

Hämeenlinnan kaupunki etsii suunnittelukilpailun kautta ostajaa Vanhalle Panimorakennukselle ja sen tontille osoitteessa Arvi Kariston katu 2. Kohde sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Vanajaveden rannassa ja on kaupunkikuvallisesti erittäin tärkeä. Useammassa vaiheessa tehdyn panimorakennuksen ydinosa on valmistunut vuonna 1902.

Myynti toteutetaan tontinvarauskilpailuna, jossa ostohinnan lisäksi ratkaisevaa on tarjouksessa esitetyn suunnitteluratkaisun soveltuvuus kaupunkikuvaan ja vanhan, suojellun noin 4 950 bruttoneliömetrin laajuisen teollisuuskiinteistön muuttaminen asuinkäyttöön. Kaupunki odottaa suunnitelmilta omaleimaisia ja mielenkiintoisia ratkaisuja, esimerkkinä on moderni loft-asuminen.

Suunnitelma voi sisältää myös täydennys- tai uudisrakentamista tontille. Täydennys- tai uudisrakentamisen kokonaiskerrosala voi olla enintään 450-500 kerrosneliömetriä. Sen pääasiallinen käyttötarkoitus on asuminen. Lisärakentaminen on mahdollista toteuttaa myös Vanhan Panimorakennuksen laajennuksena, mutta sen tulee sopeutua vanhaan rakennukseen edustaen kuitenkin nykyaikaista arkkitehtuuria. Mikäli kyseessä on erillinen rakennus, sen kerrosluku voi olla enintään kaksi.

Kokonaisuuteen kuuluu vuonna 1975 valmistuneen teatterirakennuksen purkaminen. Sen sijaan tontinvarauskilpailu ei koske vuonna 1902 valmistunutta jugend-tyylistä Schmausserin huvilaa, joka jää kaupungin omistukseen ja omalle tontilleen.

Kilpailuaika on alkanut 14. tammikuuta ja se jatkuu helmikuun loppuun. Kilpailun tulokset pyritään julkaisemaan maaliskuun lopussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hämeenlinna myymässä Vanhan Panimorakennuksen tontinvarauskilpailulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat