Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalle 13 miljoonan euron koulunrakennusurakka Espoosta

Espoon kaupunki ja Skanska ovat tehneet sopimuksen noin 600 oppilaan peruskoulun rakentamisesta Espoon Vanttilaan. Sopimuksen arvo on lähes 13 miljoonaa euroa. Koulu rakennetaan osoitteeseen Vantinlaaksontie 30. Kolmikerroksisen koulurakennuksen kerrosala on noin 7 300 neliömetriä. Kohteen maanrakennustyöt ovat käynnistyneet tammikuun alussa, ja koulun valmistumisaika on kesäkuun lopussa 2009.

Espoon kaupunki ja Skanska ovat tehneet sopimuksen noin 600 oppilaan peruskoulun rakentamisesta Espoon Vanttilaan. Sopimuksen arvo on lähes 13 miljoonaa euroa. Koulu rakennetaan osoitteeseen Vantinlaaksontie 30. Kolmikerroksisen koulurakennuksen kerrosala on noin 7 300 neliömetriä. Kohteen maanrakennustyöt ovat käynnistyneet tammikuun alussa, ja koulun valmistumisaika on kesäkuun lopussa 2009.

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Olli Pekka Jokela Oy. Koulurakennuksen suunnittelun ja toteutuksen tavoitteena on energiatehokkuus ja elinkaariedullisuus. Energiatehokkuuteen pyrittiin kahdella tavalla: suunnittelemalla rakennus erittäin kompaktiksi ja parantamalla rakennuksen lämmöneristystä.

Rakennuksessa ei ole käytettävään lattiapinta-alaan nähden kovin paljon julkisivupinta-alaa, josta lämpöä haihtuu ympäristöön. Rakennuksen vaipan lämmönläpäisykertoimia puolestaan parannettiin noin 30 prosenttia. Hyvä tiiveys varmistetaan lävistysten ja liitosten huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella.

”Vanttilan koulun ulkovaipan laskennallinen lämmitysenergian kulutus on alle puolet verrattuna vastaavankokoisen aikaisemmin 2000-luvulla valmistuneen koulun vaipan kulutukseen”, sanoo rakennuksen ulkovaipan energiaselvityksen tehnyt LVI-insinööri Samuli Korpi Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy:stä.

Vanttilan koulusta tulee 1-9-luokkien peruskoulu, jossa järjestetään myös esi- ja erityisopetusta. Opetustilat suunniteltiin yleispäteviksi, monenlaiseen toimintaan sekä eri-ikäisten opetukseen sopiviksi. Lisäksi koulussa voidaan järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa oppilaille ja se palvelee iltaisin alueen asukkaita oppimis- ja harrastuskeskuksena sekä yhteisenä kokoontumispaikkana. Koulun urakassa rakennetaan viereiselle puistoalueelle liikuntakentät ja lähiliikuntapaikka sekä koulun että alueen asukkaiden käyttöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalle 13 miljoonan euron koulunrakennusurakka Espoosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat