Spondan PortGate harjakorkeudessa Vuosaaren satamassa

Spondan rakennuttama PortGate-logistiikkakeskus on noussut harjakorkeuteensa Helsingin Vuosaaren satamassa. Logistiikkakeskus koostuu porttikeskuksesta ja 130 000 neliön logistiikka-alueesta, josta ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 70 000 neliömetriä. Porttikeskukseen sijoittuvat satama-alueen maamerkkinä toimiva 13-kerroksinen PortGate-toimistorakennus, matkustajaterminaali ja pysäköintitilat 460 autolle.

Spondan rakennuttama PortGate-logistiikkakeskus on noussut harjakorkeuteensa Helsingin Vuosaaren satamassa. Logistiikkakeskus koostuu porttikeskuksesta ja 130 000 neliön logistiikka-alueesta, josta ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 70 000 neliömetriä. Porttikeskukseen sijoittuvat satama-alueen maamerkkinä toimiva 13-kerroksinen PortGate-toimistorakennus, matkustajaterminaali ja pysäköintitilat 460 autolle.

image

Logistiikka-alueelle sijoittuvien neljän rakennuksen rungot ovat pääosin pystyssä ja vesikattotyöt on jo aloitettu. Koko satamaa palveleva PortGate-toimistorakennus on myös harjakorkeudessaan. Siihen sijoittuvat muun muassa Helsingin Sataman ja tullin toiminnot sekä satamassa toimivien yritysten toimistoja.

Logistiikka-alueen ensimmäinen osa ja porttikeskus valmistuvat marraskuussa 2008, jolloin satama aloittaa toimintansa. PortGate-logistiikkakeskuksen toinen osa valmistuu logistiikkatilojen kysynnän mukaan. Kohteen arkkitehtuurista vastaavat professori Kai Wartiainen ja arkkitehti Aki Alanko. Alueen ja rakennusten suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Evata Finland Oy ja rakentamisesta Lujatalo Oy.

Sekä PortGate-toimistorakennuksen että logistiikka-alueen tiloista on tähän mennessä vuokrattu noin neljännes.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Spondan PortGate harjakorkeudessa Vuosaaren satamassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat