Työterveyslaitos on kehittänyt suunnittelutyökalun avotoimistojen akustiseen suunnitteluun. Internetistä ladattavalla suunnittelutyökalulla voidaan ohjata avotoimistojen akustista suunnittelua ja siihen liittyvää teknisten ratkaisujen valintaa. Työkalu on vapaasti saatavana Työterveyslaitoksen www-sivuilta. Se soveltuu arkkitehtien, sisustusarkkitehtien ja muiden avokonttoreita suunnittelevien käyttöön. 

Työterveyslaitokselta työkalu avotoimistojen akustiikan suunnitteluun

Työterveyslaitos on kehittänyt suunnittelutyökalun avotoimistojen akustiseen suunnitteluun. Internetistä ladattavalla suunnittelutyökalulla voidaan ohjata avotoimistojen akustista suunnittelua ja siihen liittyvää teknisten ratkaisujen valintaa. Työkalu on vapaasti saatavana Työterveyslaitoksen www-sivuilta. Se soveltuu arkkitehtien, sisustusarkkitehtien ja muiden avokonttoreita suunnittelevien käyttöön. 

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Uusi malli kertoo puheäänten voimakkuuden ja erottuvuuden millä tahansa etäisyydellä puhujasta. Malli laskee myös automaattisesti puheensiirtoindeksin, joka kuvaa sitä, kuinka hyvin puhe erottuu ja kuinka paljon ulkopuolisten avotoimistossa puhumat puhelut tai muu puhe häiritsevät työntekoa.

”Menetelmä antaa oleellisesti paremmin työntekijän kokemusta kuvaavan tuloksen kuin aiemmin käytetty jälkikaiunta-aikaan perustuva menetelmä”, kertoo dosentti Valtteri Hongisto Työterveyslaitoksesta.

Mallissa voidaan tilan kokoa, pintojen vaimennuksia ja kalusteiden korkeutta muuttaa vaivattomasti. Samoin voidaan valita taustaäänen voimakkuus. Sopiva taustaääni peittää hyvin häiritsevän puheen, mutta ei itse häiritse.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työterveyslaitokselta työkalu avotoimistojen akustiikan suunnitteluun”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi