Kokeile kuukausi maksutta

Uusi mormonikirkko nousee parissa vuodessa Tampereelle

Mormonikirkon Tampereen alueen tiedottaja Markku Partanen kertoi tuhojen paljastuttua, että kaupunkiin rakennetaan uusi kirkko parin vuoden sisällä.

Mormonikirkon Tampereen alueen tiedottaja Markku Partanen kertoi tuhojen paljastuttua, että kaupunkiin rakennetaan uusi kirkko parin vuoden sisällä.

– Siihen asti toimitaan väliaikaisissa tiloissa. Kirkko suhtautuu vahinkoon optimisesti, eikä toiminta pysähdy.

Mormoneilla on Tampereen alueella kaksi seurakuntaa, joissa on noin 450 jäsentä. Palaneessa kirkossa on kokoontunut sunnuntaisin parisataa seurakuntalaista.

Kirkon kiinteistöasioista vastaava Heikki Aho kertoo, että kirkko ei vakuuta rakennuksiaan.

– Meillä on yli kymmenentuhatta rakennusta eri maissa. Kirkko laskee, että säästyneillä vakuutusmaksuilla voidaan peittää vahingot. Lisäksi varomme vahinkoja tarkkaan. Rakennuksissa ei esimerkiksi saa käyttää avotulta.

Palanut kirkko tehtiin talkoilla. Aho lupailee, että kirkon kiinteistöosasto avustaa tamperelaisia uuden kirkon rakentamisessa.

Vaikka rakennuksen kellarissa olleet tietokoneet olisivat tuhoutuneet, kirkon rekisterit eivät olisi olleet vaarassa. Esimerkiksi sukututkimustietoja säilytetään Yhdysvalloissa, ja niitä käsitellään sähköisesti internetin kautta.

Mormonikirkon koko nimi on Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi mormonikirkko nousee parissa vuodessa Tampereelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat