Porin kaupungintalon noin 8,4 miljoonaa euroa maksanut remontti on tulossa loppusuoralle, ja kaupungin hallintokeskuksen henkilöstö pääsee muuttamaan takaisin rakennukseen kevään aikana. Vuosina 1893-1895 rakennetun venetsialaistyylisen talon korjaus-, muutos- ja restaurointityöt ovat kestäneet kaikkiaan noin viisi vuotta. Rakennuksen entisöinnistä on vastannut Arkkitehtitoimisto Helander-Leiviskä.

Yli 100-vuotiaan Porin kaupungintalon remontti valmistumassa

Porin kaupungintalon noin 8,4 miljoonaa euroa maksanut remontti on tulossa loppusuoralle, ja kaupungin hallintokeskuksen henkilöstö pääsee muuttamaan takaisin rakennukseen kevään aikana. Vuosina 1893-1895 rakennetun venetsialaistyylisen talon korjaus-, muutos- ja restaurointityöt ovat kestäneet kaikkiaan noin viisi vuotta. Rakennuksen entisöinnistä on vastannut Arkkitehtitoimisto Helander-Leiviskä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Remontissa on kunnostettu rakennuksen pääjulkisivut ja sisätilojen kattojen ja seinien koristemaalaukset on puhdistettu ja korjattu. Peitettyinä olleita pintoja on otettu esiin ja pahimmin turmeltuneet on maalattu uudestaan vanhojen mallien mukaan. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä ja sosiaalitilat on uudistettu sekä rakennettu uusi, liikuntaesteisiä ja huoltoa palveleva hissi.

Porin kaupungintalo tunnetaan myös Junneliuksen palatsina. On jopa sanottu, että talo olisi ehkä komein uusrenessanssikauden rakennus pääkaupungin ulkopuolella. Talon suunnitteli Porin johtaville teollisuussuvuille arkkitehti August Krook. Erityistä arvoa talolle antavat sen upeat koristemaalaukset, jotka toteutti Salomo Wuorion maalaamo. Porin kaupungintaloksi palatsi hankittiin Rosenlewin suvulta 1960-luvun alussa. Talon kolmannessa kerroksessa asuttiin vielä vuoteen 1968 saakka.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yli 100-vuotiaan Porin kaupungintalon remontti valmistumassa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi