A-Insinööreille suunnittelu-urakka valtatie 6:n parantamisessa

A-Insinöörit Oy on valittu valtatie 6:n suunnittelijaksi välillä Ahvenlampi-Mansikkala. Osuus on nykyään pääosin yksiajoratainen, kaksikaistainen sekaliikennetie. Osuudesta on tarkoitus tehdä nelikaistainen sekaliikennetie, jossa on ajoratojen välissä joko pelkkä kaide tai kaiteellinen viherkaista. A-Insinöörien rakennussuunnittelun toimeksianto kattaa noin 20 kilometrin osuuden Joutsenosta Imatralle.

A-Insinöörit Oy on valittu valtatie 6:n suunnittelijaksi välillä Ahvenlampi-Mansikkala. Osuus on nykyään pääosin yksiajoratainen, kaksikaistainen sekaliikennetie. Osuudesta on tarkoitus tehdä nelikaistainen sekaliikennetie, jossa on ajoratojen välissä joko pelkkä kaide tai kaiteellinen viherkaista. A-Insinöörien rakennussuunnittelun toimeksianto kattaa noin 20 kilometrin osuuden Joutsenosta Imatralle.

image

Valtatie 6:n parantaminen Lappeenrannan ja Imatran välillä on yksi Tiehallinnon kaikkien aikojen suurimmista hankkeista. Projektin ensimmäisen vaiheen rakennustyöt ovat jo käynnissä.

Valtatie 6 Helsinki-Joensuu-Kajaani on osa valtakunnallista päätieverkkoa. Valtatien merkitys itäliikenteen kansainvälisenä yhteytenä on voimakkaasti kasvamassa. Valtatie 6:n liikenneturvallisuus on huono. Lappeenranta-Imatra osuuden kuolemantiheys ja -riski ovat kolminkertaiset verrattuna vilkkaiden pääteiden keskiarvoon. Myös onnettomuuksien vakavuus on kaksinkertainen valtakunnan keskiarvoon verrattuna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinööreille suunnittelu-urakka valtatie 6:n parantamisessa”

Jätä kommentti