Kokeile kuukausi maksutta

Hanasaaren uuden lämpökeskuksen peruskivi muurattu

Helsingin Hanasaaren uuden huippu- ja varalämpökeskuksen peruskivi on muurattu tänään. Lämpökeskuksen piippu on jo valmistunut, ja se yltää noin sadan metrin korkeuteen. Lämpökeskuksen rakennustyöt jatkuvat vuoden 2009 lopulle. Keskuksen käyttö alkaa talvikaudella 2009-2010.

Helsingin Hanasaaren uuden huippu- ja varalämpökeskuksen peruskivi on muurattu tänään. Lämpökeskuksen piippu on jo valmistunut, ja se yltää noin sadan metrin korkeuteen. Lämpökeskuksen rakennustyöt jatkuvat vuoden 2009 lopulle. Keskuksen käyttö alkaa talvikaudella 2009-2010.

Valmistuttuaan 282 megawatin laitos varmistaa kaukolämmön riittävyyden rakennuskannaltaan kasvavassa Helsingissä. Laitos tuottaa kaukolämpöä silloin, kun Helsingin Energian omien voimalaitosten ekotehokkaan yhteistuotannon lisäksi tarvitaan huippu- tai varatehoa. Hanasaaren lämpökeskus on kaupungin kymmenes huippu- ja varalämpökeskus.

”Tämän rakenteilla olevan laitoksen teho riittäisi Mikkelin kokoisen kaupungin lämmittämiseen. Helsingissä tuo teho tarkoittaa sitä, että kasvavan kaupungin lämmitystarve katetaan myös kovilla pakkasilla tai varatehotilanteissa”, Helsingin Energian toimitusjohtaja Seppo Ruohonen totesi peruskiven muurauksen juhlatilaisuuden tervehdyssanoissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hanasaaren uuden lämpökeskuksen peruskivi muurattu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat