Kokeile kuukausi maksutta

Helsingissä hiihdetään hallissa jo vuoden kuluttua

Ilmastonmuutoksen kurittamat pääkaupunkiseudun hiihdon harrastajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä  Helsingin Kivikkoon rakennettavan lumiurheilukeskuksen pitäisi olla käytössä jo vuoden päästä.

Ilmastonmuutoksen kurittamat pääkaupunkiseudun hiihdon harrastajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä  Helsingin Kivikkoon rakennettavan lumiurheilukeskuksen pitäisi olla käytössä jo vuoden päästä.

image

Hallihankkeen takana on maanrakennusyritys Kiviconstruction Oy ja sen toimitusjohtaja Terho Kääriäinen. Naapurikaupunkien hiihtoputkihankkeista poiketen Helsingissä on toimittu rivakasti ja vähin äänin. Hiihtohallin edellyttämä kaavamuutos on tehty ja rakennuslupahakemus pyritään jättämään tällä viikolla.

Arctic Sport Centerin kerrosala on noin 20 000 neliötä. Enimmillään 1,5 kilometriä pitkälle ja kahdeksan metriä leveälle hiihtouralle mahtuu vierekkäin kaksi perinteisen ja yksi tai kaksi vapaan hiihtotyylin väylää. Rataan tuovat vaihtelua hallia neljän metrin korkeudella kiertävä hiihtohylly ja lumen sekä alikulkujen avulla rakennettavat mäet, joiden tekemisen hallin 15 metrin vapaa korkeus mahdollistaa.

Hiihtohallin yhteyteen tulee nosto-ovin avattava ampumarata ampumahiihtäjille. Sen päälle sijoitetaan kolme täysmittaista curling-rataa. Halliin tulee myös jääkiipeilyseinä, luistelualue, ravintola ja edustustiloja yrityskäyttöön. Siipirakennuksessa on kahvila ja välinevuokraamo.

Kiviconstruction tekee itse maanrakennus- ja perustamistyöt. Runko, katto ja seinät tulevat Ruukilta.

Kohteen kustannusarvio on 7,7 miljoonaa euroa. Halliin myydään käyttö- ja yritysosakkeita. Kertalipun hinta vaihtelee Kääriäisen arvion mukaan 13-15 eurossa.

Hiihtohallin rakentamisessa painotetaan ympäristöarvoja. Eristeet mitoitetaan normaalia paksummiksi, valaistus on suurelta osin LED-tekniikkaa ja lumetuksessa käytetään omaa porakaivoa.  Katolle on suunniteltu sijoitettavaksi aurinkopaneelit. Hanke lienee korkeista energiakuluistaan huolimatta myös ilmastonmuutoksen kannalta positiivinen, sillä se vähentää himohiihtäjien autoilua lumirajan perässä.

Projektin arkkitehti on Jani Wuorimaa Suunnittelutoimisto Arktikasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingissä hiihdetään hallissa jo vuoden kuluttua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat