Kokeile kuukausi maksutta

Levin Tori harjakorkeudessa

Levin uuteen keskustaan rakenteilla oleva hotelli- ja liikekeskus Levin Tori on noussut harjakorkeuteensa. Rakennusten kerrosten runkotyöt ovat pääosin valmiit ja käynnissä ovat sisävalmistustyöt. Rakennustyöt käynnistyivät loppuvuonna 2006 ja avajaisia vietetään lokakuussa 2008. Kokonaislaajuudeltaan noin 25 000 bruttoneliömetrin Levin Torin rakentamisesta vastaa Palmberg-Rakennus Oy ja sen rakennuttajat ovat Osuuskauppa Arina, Hullu Poro Oy sekä LTA-Group.

Levin uuteen keskustaan rakenteilla oleva hotelli- ja liikekeskus Levin Tori on noussut harjakorkeuteensa. Rakennusten kerrosten runkotyöt ovat pääosin valmiit ja käynnissä ovat sisävalmistustyöt. Rakennustyöt käynnistyivät loppuvuonna 2006 ja avajaisia vietetään lokakuussa 2008. Kokonaislaajuudeltaan noin 25 000 bruttoneliömetrin Levin Torin rakentamisesta vastaa Palmberg-Rakennus Oy ja sen rakennuttajat ovat Osuuskauppa Arina, Hullu Poro Oy sekä LTA-Group.

image

Levin Torin hotelli- ja liikekeskus muodostuu viidestä erillisestä rakennuksesta, rakennusten ja torin alle rakennetusta lämpimästä 177 autopaikan hallista sekä torin alueen kävelykeskustasta. Lähes 50 miljoonan euron investointi on Lapin matkailuhistorian suurin yksittäinen kertainvestointi. Työmaa työllistää parhaillaan noin 160 rakentajaa.

Osuuskauppa Arinan Levin Torille rakennuttama hotelli on saanut nimekseen Sokos Hotel Levi. Hotelli toimii kolmessa toria ympäröivässä rakennuksessa. Hotelliin valmistuu yhteensä 202 hotellihuonetta ja yli 500 vuodepaikkaa.

Hullu Poro Oy saa torille 6 erilaista ravintolaa ja LTA-Group rakennuttaa torin yhteyteen 24 korkeatasoista Snow White -lomahuoneistoa kahteen rakennukseen. Lisäksi torin ympärille muodostuu noin 2 500 neliömetrin kauppagalleria.

Levin Torin arkkitehtisuunnittelusta vastaa oululainen Archeus Oy, pääsuunnittelijana arkkitehti Juha Paavo Mikkonen. Vaihtelevan muotoisia rakennusmassoja yhdistää puun ja luonnonkiven käyttö sekä pohjoiset värit. Julkisivuja elävöittävät monimuotoiset parvekkeet ja modernisoidut hirsiaiheet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Levin Tori harjakorkeudessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat