MTK esittää Kollajan ja Vuotoksen altaiden rakentamista

MTK:n energiavaliokunnan mukaan EU:n Suomelle esittämä 38 prosentin uusiutuvan energian osuus edellyttää kaikkien päästöttömien energiantuotantomahdollisuuksien hyödyntämistä. Suomen tulisi lisätä uusiutuvan energian tuotantoaan 9,5 prosenttiyksiköllä. MTK katsoo, että tavoitteeseen pääsemiseksi Kollajan ja Vuotoksen altaat pitäisi rakentaa.

MTK:n energiavaliokunnan mukaan EU:n Suomelle esittämä 38 prosentin uusiutuvan energian osuus edellyttää kaikkien päästöttömien energiantuotantomahdollisuuksien hyödyntämistä. Suomen tulisi lisätä uusiutuvan energian tuotantoaan 9,5 prosenttiyksiköllä. MTK katsoo, että tavoitteeseen pääsemiseksi Kollajan ja Vuotoksen altaat pitäisi rakentaa.

MTK:n energiavaliokunta esittää, että nykyinen hallitus toimii yksimielisesti ja ripeästi valmistellen tarvittavat altaiden rakentamispäätöksen mahdollistavat lait. Altaiden rakentamiseen päästään kuitenkin vasta vuosien kuluttua.

Rakennettujen vesistöjen nykyistä tehokkaampi sähköntuotannon lisäys on ympäristöystävällinen ja edullinen tapa tuottaa päästötöntä energiaa. Rakentamalla Vuotoksen ja Kollajan altaat voidaan kaikki vesi hyödyntää sähköntuotannossa. Nyt tulvavesiä joudutaan juoksuttamaan voimalaitosten ohi. Sähköntuotantotehon lisäys on noin 400 megawattia, joka vastaa vajaata yhtä Loviisan ydinvoimalan yksikköä.

MTK:n mukaan energiapuun käytön lisäämisellä voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti vähintään 6 prosenttiyksikön lisäys.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “MTK esittää Kollajan ja Vuotoksen altaiden rakentamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat