Kokeile kuukausi maksutta

Turun kaupungin pääkirjastosta vuoden 2007 betonirakenne

Turun kaupungin uusi pääkirjasto on palkittu vuoden 2007 betonirakenteena taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta. Kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta palkitut olivat rakennuttaja Turun kaupungin Tilalaitos, arkkitehtisuunnittelija JKMM Arkkitehdit, rakennesuunnittelija Narmaplan Oy ja pääurakoitsija NCC Rakennus Oy.

Turun kaupungin uusi pääkirjasto on palkittu vuoden 2007 betonirakenteena taitavasta ja vaativasta arkkitehti- ja rakennesuunnittelusta sekä laadukkaasta toteutuksesta. Kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta palkitut olivat rakennuttaja Turun kaupungin Tilalaitos, arkkitehtisuunnittelija JKMM Arkkitehdit, rakennesuunnittelija Narmaplan Oy ja pääurakoitsija NCC Rakennus Oy.

image

Tuomariston mukaan kaikkien osapuolten toimivalla yhteistyöllä ja osaavalla betonin käytöllä on aikaansaatu rakennusteknillisesti onnistunut, tyylikäs ja ilmeikäs arkkitehtoninen kokonaisuus Turun kaupungin historialliseen keskustaan.

Talon rakenteissa ja sisätilojen pinnoissa betonia on käytetty kokonaisvaltaisesti. Betonin hyvät ominaisuudet tulevat esiin rakennuksen paikallavaletuissa runko-, ulkoseinä- ja porrasrakenteissa, jotka ovat myös sisätiloissa näkyvissä. Betonirakenteilla ja -pinnoilla on merkittävä rooli rakennuksen sisätilojen arkkitehtuurissa ja tunnelman luojana. Betoni materiaalina luo harmonisen kontrastin muun sisustuksen kanssa.

Turun uuden pääkirjaston suunnittelu perustuu JKMM Arkkitehtien voittoon vuonna 1996 järjestetyssä arkkitehtikilpailussa. Toteutettu kirjasto on rakennettu uuden suunnitelman mukaan kadun vastakkaisella puolella olevalle tontille. 

Kohde on hyvä esimerkki julkisesta rakentamisesta, missä monipuolisella betonin käytöllä on aikaansaatu kestävää ja laadukasta rakentamista, missä pitkä käyttöikä ja muuntojoustavuus ovat olleet suunnittelun lähtökohtina. Toteutunut kohde on osoitus ammattitaitoisesta rakennuttamisesta, suunnittelusta ja ensiluokkaisesta toteutuksesta ja käsityötaidosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun kaupungin pääkirjastosta vuoden 2007 betonirakenne”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat