Liikemies Hjallis Harkimo purjehtii pian laineille omasta luksussatamastaan. Sadan miljoonan euron rakennushanke on Hartwall Areenan rakennuttajana tunnetun Harkimon uran suurin.

Harkimo rakentaa Sipooseen sadan miljoonan satama-alueen

Liikemies Hjallis Harkimo purjehtii pian laineille omasta luksussatamastaan. Sadan miljoonan euron rakennushanke on Hartwall Areenan rakennuttajana tunnetun Harkimon uran suurin.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Sipoon Storöreniin nousevan satama-alueen yhteyteen tulee lisäksi muun muassa veneilyalan palveluita, purjehduskoulu sekä erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Merinäkymällisiä asuintaloja alueelle rakennetaan toistasataa. Asunnon neliöhinnaksi Harkimo arvioi noin 4 000 euroa.

Paikka sijaitsee vain kivenheiton päässä sipoolaisen Harkimon kotoa.

– Idea lähti liikkeelle Inkoossa, kun Marcus Grönholm oli kutsunut minut sinne kauppakeskuksensa avajaisiin. Ajelin rantamaisemissa kotiin ja tulin ajatelleeksi, että Helsingin ja Porvoon väliltä puuttuu vierasvenesatama, Harkimo kertoo.

Storörenissä sijaitsee myös nykyisin venesatama, mutta Harkimo aikoo laittaa paikan nimeä myöten uusiksi. Idean isä on ristinyt alueen Sipoonrannaksi.

– Tutkin kirjastossa tunteja suomalaisia paikannimiä. Lopulta päädyin nimeen, joka kertoo sijainnista oleellisen: Siinä on Sipoo ja ranta, Harkimo naurahtaa.

Projektin toteutusta varten Harkimo osti viidenneksen rakennusprojektien johtamiseen erikoistuneesta Procofinistä.

Harkimon hanke on ensimmäinen Sipoon alueelle kaavailtu rakennusprojekti Helsingin aluevaltauksen jälkeen. Sipoonranta sijaitsee Helsingin ja Sipoon uudella rajalla.

Helsingin ja Sipoon välinen rajakiista ratkesi tammikuussa Helsingin eduksi, kun korkein hallinto-oikeus hylkäsi alueliitoksesta tehdyt valitukset. Päätös sinetöi noin 26 neliökilometrin kokoisen kaistaleen siirtymisen Sipoosta Helsingille ensi vuoden alussa.

Julkisuudessakin Helsingin toimintatapaa arvostellut Harkimo pitää mittavaa rakennusprojektia pienenä näpäytyksenä pääkaupungille.

– Tästä tulee uuden Sipoon lähtölaukaus. Helsingin on ihan turha kuvitella, että saavat viedä seuraavaakin puolta Sipoosta, Harkimo sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Harkimo rakentaa Sipooseen sadan miljoonan satama-alueen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi