Hämeenlinnanväylälle laaditaan tiesuunnitelma välille Kehä III – Keimola Vantaalla

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri laatii yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa tiesuunnitelmaa Hämeenlinnanväylän (valtatie 3) parantamistoimenpiteistä Kehä III:n ja Keimolan välillä. Suunnittelukonsulttina toimii Ramboll Finland Oy. Suunnitelman laatiminen liittyy samanaikaisesti käynnissä olevaan Kehäradan suunnitteluun. Kehäradan rakentaminen käynnistyy vuonna 2009 ja sen toteuttaminen edellyttää muutos- ja parantamistoimenpiteitä sekä Hämeenlinnanväylällä että lähiympäristön tie- ja katuverkolla.

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri laatii yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa tiesuunnitelmaa Hämeenlinnanväylän (valtatie 3) parantamistoimenpiteistä Kehä III:n ja Keimolan välillä. Suunnittelukonsulttina toimii Ramboll Finland Oy. Suunnitelman laatiminen liittyy samanaikaisesti käynnissä olevaan Kehäradan suunnitteluun. Kehäradan rakentaminen käynnistyy vuonna 2009 ja sen toteuttaminen edellyttää muutos- ja parantamistoimenpiteitä sekä Hämeenlinnanväylällä että lähiympäristön tie- ja katuverkolla.

Tiesuunnitelman pohjana on vuonna 2006 laadittu Hämeenlinnanväylän yleissuunnitelma välillä Kehä III – Luhtaanmäen eritasoliittymä, jonka maantielain mukainen käsittely on käynnissä. Nyt laadittava tiesuunnitelma sisältää ne yleissuunnitelmassa esitetyt tie- ja katuverkon parantamistoimenpiteet, jotka ovat sidoksissa Kehäradan rakentamiseen.

Nykyinen Kivistön eritasoliittymä parannetaan ja uutena maankäytön yhteytenä toteutetaan Keimolanportin eritasoliittymä Kivistön liittymän pohjoispuolelle. Keimolanportin eritasoliittymään rakennetaan erilliset linja-autorampit ja korkeatasoiset linja-autopysäkit, joilta on vaihtoyhteydet tulevalle Kivistön asemalle. Keimolanportin liittymästä rakennetaan yhteys myös liityntäpysäköintialueelle.

Hankkeen yhteydessä parannetaan myös Hämeenlinnanväylän rinnakkaista tie- ja katuverkkoa. Vanha Hämeenlinnantie linjataan uuteen paikkaan ja levennetään Kivistön aseman ympäristössä, Riipiläntietä levennetään ja Vanhaa Nurmijärventietä oikaistaan. Kevyen liikenteen verkko laajenee merkittävästi. Kaikkien rinnakkaisteiden ja -katujen varsille tulee kevyen liikenteen väylä.

Tiesuunnitelman laatimisen yhteydessä on selvitetty suunnitteluosuuden meluntorjunnan parantamistarve. Tarvittavat meluesteet rakennetaan valtatien parantamisen yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hämeenlinnanväylälle laaditaan tiesuunnitelma välille Kehä III – Keimola Vantaalla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi