Kokeile kuukausi maksutta

Pokka ei usko Vuotoksen toteutuvan

Tuore ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka (kesk) ei usko Vuotoksen tekoaltaan rakentamiseen. Hänen mukaansa on epätodennäköistä, että tällaiset hankkeet etenevät nykyisen vesilain aikana.

Tuore ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka (kesk) ei usko Vuotoksen tekoaltaan rakentamiseen. Hänen mukaansa on epätodennäköistä, että tällaiset hankkeet etenevät nykyisen vesilain aikana.

– Vesivoiman lisääminen vaatisi paljon lainsäädäntötyötä, ja varsinkin vanhanaikaisen vesilain prosessit ovat raskaita. Lisäksi Vuotoksen tekoaltaan rakentamista estää Natura, Pokka sanoo.

Pokka kertoo kannustaneensa energiateollisuutta etsimään sellaisia uusia ratkaisuja, joissa ympäristöasiat on huomioitu. Se on hänen mielestään helpompaa kuin vanhan asian tarjoaminen uudelleen koristellussa paketissa.

Viime kuussa Kemijoki Oy ilmoitti aikeistaan jättää hakemus Vuotoksen tekoaltaan rakentamiseksi.

– Ei ole ollenkaan selvää, että hakemuksen jättämällä asia etenisi, vaikka vesilaki lähtee siitä, että hakemuksen voi muotoilla siten, että se täyttäisi luvan myöntämisedellytykset.

Hannele Pokka on itse kannattanut Vuotoksen rakentamista Esko Ahon hallituksen aikana.

Pokka ei kommentoi Ideaparkia

Muista vesihankkeista ja asiakysymyksistä Pokka oli perjantaina vielä varsin niukkasanainen. Hän totesi, että niin Vuotos kuin Kollaja ovat poliittisia kysymyksiä, eivät asiantuntijakysymyksiä. Pokka ei myöskään suostunut ottamaan kantaa Pallastunturin rakentamiseen eikä Vihdin Ideaparkin rakentamiseen.

– Tarkoitus ei ole pyrkiä uudeksi sailakseksi, joka ottaa kovasti kantaa omalta puolelta kysymättä, mitkä hallituksen linjaukset ovat. Haluan ensin perehtyä uuteen virkaani, ja vasta sitten voin kommentoida näitä asioita tarkemmin, Pokka totesi.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen nimitti Hannele Pokan ympäristöministeriön kansliapäällikön virkaan perjantaina. Pokka aloittaa uudessa virassaan syyskuun 1. päivänä.

– Heti kun olen perehtynyt ministeriön sisäiseen toimintaan, edessäni on työ ilmastopaketin kanssa.

Hannele Pokka on työskennellyt viimeiset neljätoista vuotta Lapin maaherrana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pokka ei usko Vuotoksen toteutuvan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat