Maarit Toivanen-Koivistolle vuorineuvoksen arvonimi

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana toimivalle Maarit Toivanen-Koivistolle vuorineuvoksen arvonimen. Toivanen-Koivistosta tuli Suomen historian toinen vuorineuvoksen arvonimen saanut nainen.

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on myöntänyt Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana toimivalle Maarit Toivanen-Koivistolle vuorineuvoksen arvonimen. Toivanen-Koivistosta tuli Suomen historian toinen vuorineuvoksen arvonimen saanut nainen.

”Olen todella kiitollinen saamastani huomionosoituksesta ja näen tämän tunnustuksena niin perheyrittäjyydelle kuin naisjohtajuudelle”, Toivanen-Koivisto sanoo.

Toivanen-Koivisto on yksi Onvestin pääomistajista ja hän toimii myös Onvestin omistaman teknistä tukkukauppaa harjoittavan Onninen Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Onvest-konserniin kuuluu Onnisen lisäksi myös talotekniikkaurakointia ja korjausrakentamista harjoittava Are Oy. Lisäksi Onvest harjoittaa sijoitustoimintaa ja kiinteistöliiketoimintaa.

Ensimmäinen vuorineuvoksen arvon saanut nainen oli Turun Sanomien omistaja ja pitkäaikainen pääjohtaja Irja Ketonen. Vuonna 1988 kuollut Ketonen sai vuorineuvoksen arvonimen vuonna 1980.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Maarit Toivanen-Koivistolle vuorineuvoksen arvonimi”

  1. Hyväksi suomalaisille on tämänkaltainen arvonimien saanti myöskin naisille ja nain kohotetaan kovasti heidän itsetuntoaan innovaation suuntaan, mikä ei ole ollenkaan pahasta .Kokonaisuudellaan, elämäntyöllään ansaitsisivat niitä enemmän. Laajennuspohjaa asian eteenpäin viennille pitää olla, kun muutkin on tehneet kuin teollisuuden palveluksen luojat työtä ja toimeentuloa koti-Suomelle.

    1. Pääomaveroa on laskettu niin reippaasti, että yrittäjillä riittää rahaa ostaa näitä hienoja titteleitä itselleen. Hyvä, että valtio saa edes tällä tavalla rahaa. Ehdotan, että Suomi palauttaisi aatelisarvot. Vapaaherran, kreivin ja paronin arvoista voisi periä muhkeat maksut. Miljoona euroa voisi olla jollekin Keskiselle pieni raha kreivin tittelistä.

      1. Onhan mahdollista hakea ja saada ” Kamarineuvoksen ” arvo , sopisi hyvin esim. jolle kulle asuntokauppiaalle, ei niin väliä,ettei arvolle kuuluvaa sivistyspohjaa löytyisikään. Rakennusneuvoksen arvohan on kärsinyt inflaation ajat sitten, tosi rakentajat ; rakennusmestarit ja insinöörit , jotka tekivät pitkän uran totettajina ja yhteiskunnan eteen pyyteettömästi , arvonsa ansaitsivat . Nykyään arvonimiä myönnetään, kunhan joku porukka asiaa ajaa ja maksaa maksun valtiolle, kelle tahansa.

Vastaa