Kokeile kuukausi maksutta

Rovaniemen keskustakortteleiden suunnittelukilpailu ratkaistu

Rovaniemen kaupungin ja YIT Rakennus Oy:n yhdessä järjestämä Rovaniemen ydinkeskustan kortteleita 33 ja 34 koskeva yleinen suunnittelukilpailu on ratkaistu. Palkintolautakunta palkitsi tänään viisi työtä. Ensimmäisen palkinnon sai ehdotus ”Kiela”, jonka takana on Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n Jaakko Kallio-Koski. Palkintolautakunnan mielestä työ luo onnistunutta kaupunkikuvaa ja istuu hyvin ympäristöönsä. Lisäksi arkkitehtoninen ote on ammattitaitoista. Ehdotusta pidettiin myös hallittuna ja tasapainoisena.

Rovaniemen kaupungin ja YIT Rakennus Oy:n yhdessä järjestämä Rovaniemen ydinkeskustan kortteleita 33 ja 34 koskeva yleinen suunnittelukilpailu on ratkaistu. Palkintolautakunta palkitsi tänään viisi työtä. Ensimmäisen palkinnon sai ehdotus "Kiela", jonka takana on Arkkitehtitoimisto Laatio Oy:n Jaakko Kallio-Koski. Palkintolautakunnan mielestä työ luo onnistunutta kaupunkikuvaa ja istuu hyvin ympäristöönsä. Lisäksi arkkitehtoninen ote on ammattitaitoista. Ehdotusta pidettiin myös hallittuna ja tasapainoisena.

Toinen palkinto meni nimimerkille ”Eques”, josta vastaavat Serum arkkitehdit Oy:n Sami Heikkinen, Vesa Humalisto ja Antti Lehto. Samat tekijät olivat myös kolmannen palkinnon saaneen ehdotuksen ”Lav” takana.

Lisäksi lunastettiin ehdotus ”Vuodenajat”, jonka takana oli Plusarkkitehdit Oy piirtäjinään muun muassa Heikki Viiri, Jari Lantiainen ja Alberto Villar. Toinen lunastettu ehdotus on ”Harjakaiset”, josta vastaavat Portaali arkkitehdit Oy:n Juha Kämäräinen ja Emma Kämäräinen.

Palkintolautakunta suosittelee, että kilpailun järjestäjä tilaa kaavan jatkosuunnittelutyön voittajalta ja antaa voittajalle sekä muille kilpailussa menestyneille alueen rakennussuunnittelutehtäviä.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää kortteleihin asemakaavamuutoksen pohjaksi arkkitehtonisesti, toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen kokonaisratkaisu, joka sopeutuu osaksi kaupungin keskustaa.

Kilpailuun saapui kaikkiaan 36 työtä. Palkintolautakunta päätti maaliskuussa jatkaa kilpailua toisella vaiheella, johon kutsuttiin neljä ehdotuksen tekijää erillisellä ilmoituksella.

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi noin vuosi sitten YIT Rakennus Oy:n korttelien 33 ja 34 aluerakentamisen toteuttajaksi. Alueen pinta-ala on yhteensä noin 20 230 neliömetriä. Kaupunginhallitus on asettanut rakentamisen määrän tavoitteeksi yhteensä 35 000-40 000 kerrosneliömetriä. Lähtökohtana on ollut rakentaa uutta, vapaarahoitteista asunto- ja liiketilatuotantoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rovaniemen keskustakortteleiden suunnittelukilpailu ratkaistu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat