Kokeile kuukausi maksutta

Ouluun kaavaillaan yli 60 000 neliön kauppakeskusta

Oulun keskustaan suunnitellaan yli 60 000 neliömetrin kauppakeskushanketta, joka yhdistäisi niin sanotun Galleria-korttelin ja Kauppuri-korttelin hankkeet Isokadun vastakkaisilla puolilla. Uuden hankkeen luonnoksessa Isokatu on katettu lämpimäksi sisätilaksi. Kokonaisuus käsittäisi erilaisia liikkeitä, tavaratalon sekä asuntoja kauppakeskustilojen päällä. Liiketilojen osuus olisi noin 50 000 neliömetriä. Kauppakeskushanketta vetää Osuuskauppa Arina. Asiasta kertoi Kaleva.

Oulun keskustaan suunnitellaan yli 60 000 neliömetrin kauppakeskushanketta, joka yhdistäisi niin sanotun Galleria-korttelin ja Kauppuri-korttelin hankkeet Isokadun vastakkaisilla puolilla. Uuden hankkeen luonnoksessa Isokatu on katettu lämpimäksi sisätilaksi. Kokonaisuus käsittäisi erilaisia liikkeitä, tavaratalon sekä asuntoja kauppakeskustilojen päällä. Liiketilojen osuus olisi noin 50 000 neliömetriä. Kauppakeskushanketta vetää Osuuskauppa Arina. Asiasta kertoi Kaleva.

Galleria-korttelin ja Kauppuri-korttelin kaavoitushankkeet on aloitettu jo useita vuosia sitten. Arinan toimitusjohtajan Veli-Matti Puution mukaan korttelien kehittämistyössä tuli kuitenkin ”tiettyjä rajoja vastaan”. Siksi alettiinkin tutkia Galleria- ja Kauppuri-kortteleiden kehittämistä yhteisen suunnitelman perusteella. Kortteleiden taloyhtiöiden edustajien yhteisessä kokouksessa uutta hanketta kannatettiin.

Galleria- ja Kauppuri-kortteleilla on ollut oma arkkitehtinsa, joka on vienyt suunnitelmaa eteenpäin kaupungin kanssa. Arkkitehtitoimisto Seppo Valjus on suunnitellut Kauppuria ja arkkitehtitoimisto Laatio Galleriaa. Nyt mukaan on tullut kolmanneksi suunnittelijaksi Uki Arkkitehdit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ouluun kaavaillaan yli 60 000 neliön kauppakeskusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat