Kokeile kuukausi maksutta

Pöyryn Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmä jakautuu kolmeen osaan 2009 alusta

Pöyry Oyj jakaa Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmänsä vuoden 2009 alusta lähtien kolmeen liiketoimintaryhmään. Nämä uudet liiketoimintaryhmät ovat Liikennejärjestelmät, Vesi ja ympäristö sekä Rakentamisen palvelut. Muutoksen yhteydessä Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmästä siirtyy noin 250 hengen rakennesuunnitteluyksikkö uuteen Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmään.

Pöyry Oyj jakaa Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmänsä vuoden 2009 alusta lähtien kolmeen liiketoimintaryhmään. Nämä uudet liiketoimintaryhmät ovat Liikennejärjestelmät, Vesi ja ympäristö sekä Rakentamisen palvelut. Muutoksen yhteydessä Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmästä siirtyy noin 250 hengen rakennesuunnitteluyksikkö uuteen Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmään.

Pöyryn mukaan eriytettävien liiketoimintaryhmien asiakaspohjat sekä markkina- ja kasvualueet ovat olleet osittain erilaisia. Toimitusjohtaja Heikki Malisen mukaan uudistus parantaa kasvuedellytyksiä tiiviimmän keskittymisen ja palvelutarjonnan laajentamisen kautta.

Uusi Rakentamisen palvelut -liiketoimintaryhmä tarjoaa suunnittelun ja projektinjohdon palvelukokonaisuuksia liikerakennus- ja teollisuusprojekteihin. Palveluihin kuuluvat projektinjohto, arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, talotekniikka ja rakentamisen valvontapalvelut. Kiinteistökonsultointia sekä kiinteistöjen kunnossapidon, energiatehokkuuden ja ekologisten ratkaisujen asiantuntijapalveluja kehitetään edelleen.

Liiketoimintaryhmän lähinnä Suomeen, Baltiaan ja Venäjälle keskittynyt toiminta laajenee jatkossa myös muualle Itä-Eurooppaan ja Kiinaan. Teollisuuden rakennesuunnittelua, arkkitehtisuunnittelua ja muita erikoispalveluja vahvistetaan ja suunnataan myös muille kansainvälisille markkinoille. Liiketoimintaryhmään siirtyvän liiketoiminnan liikevaihdon arvioidaan olevan 93 miljoonaa euroa vuonna 2008. Ensi vuoden alusta liiketoimintaryhmän vetäjänä aloittaa Pöyryn Lämpö ja voima -liiketoiminta-alueen johtajana toiminut Ari Asikainen (51). Vuodesta 1990 Pöyryllä työskennelleen Asikaisen sijaintipaikka on Vantaa.

Liikennejärjestelmät-liiketoimintaryhmä keskittyy erityisesti raideliikennejärjestelmiin sekä tie-, tunneli- ja siltahankkeisiin. Lisäksi palvelut käsittävät muita liikenne- ja kuljetustoiminnan suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita. Liiketoimintaryhmään siirtyvän toiminnan liikevaihdon arvioidaan olevan vuonna 2008 noin 107 miljoonaa euroa. Liiketoimintaryhmän johtajaksi on nimitetty ensi vuoden alusta nykyinen Liikennejärjestelmät-liiketoiminta-alueen johtaja Andy Goodwin (46). Hänen sijaintipaikkansa on Zürich. Goodwin on ollut Pöyryn palveluksessa vuodesta 2000.

Vesi ja ympäristö -liiketoimintaryhmä tarjoaa kokonaisvaltaisia vesi- ja ympäristötekniikan suunnittelu- ja asiantuntijapalveluja. Liiketoimintaryhmään siirtyvän toiminnan liikevaihdon arvioidaan olevan vuonna 2008 noin 84 miljoonaa euroa. Liiketoimintaryhmän johtajana aloittaa ensi vuoden alusta nykyinen Vesi- ja ympäristö -liiketoiminta-alueen johtaja Bernd Kordes (54). Vuonna 2005 Pöyryn palvelukseen tulleen Kordesin sijaintipaikka on Mannheim.

Kaikki uudet liiketoimintaryhmien johtajat on samalla nimitetty konsernin johtoryhmän jäseniksi vuoden 2009 alusta alkaen.

Konsernin liiketoimintaryhmien kannattavuustavoitteena on saavuttaa keskipitkällä tähtäimellä vähintään 8 prosentin liikevoitto. Pitkän tähtäimen kannattavuustavoite liiketoimintaryhmille on 10 prosenttia.

Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmää vuodesta 2000 johtanut Risto Laukkanen (57) on nimitetty ensi vuoden alusta alkaen konserninlaajuisen Knowledge Management -kehitysohjelman johtajaksi. Kehitysohjelman tavoitteena on parantaa konsernin erityisosaamisen ja tietovarantojen hallintaa ja siten tukea Pöyryn kasvua ja kannattavuutta. Laukkanen raportoi uudessa tehtävässään toimitusjohtaja Heikki Maliselle.
 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyryn Infrastruktuuri & ympäristö -liiketoimintaryhmä jakautuu kolmeen osaan 2009 alusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat