Kokeile kuukausi maksutta

Skanska toteuttaa Oulun kaupungintalon peruskorjauksen sisätyöt

Skanska on saanut Oulun kaupungintalon peruskorjauksen sisäpuolisia töitä koskevan urakan. Nelikerroksisessa 1800-luvun lopulta peräisin olevassa uusrenessanssirakennuksessa muun muassa kunnostetaan sisätiloja ja uusitaan vesikattoa. Työ toteutetaan yhteistyössä museoviranomaisten kanssa. Myös julkisivu ja tekniset järjestelmät uusitaan.

Skanska on saanut Oulun kaupungintalon peruskorjauksen sisäpuolisia töitä koskevan urakan. Nelikerroksisessa 1800-luvun lopulta peräisin olevassa uusrenessanssirakennuksessa muun muassa kunnostetaan sisätiloja ja uusitaan vesikattoa. Työ toteutetaan yhteistyössä museoviranomaisten kanssa. Myös julkisivu ja tekniset järjestelmät uusitaan.

”Sisäpuoliset työt käsittävät alakattojen ja lattiapinnoitteiden uusimisen, seinien maalaamisen sekä pohjakerroksen tilamuutoksen. Juhlasalin lattia saa uuden lakkauksen, muuten se säilyy ennallaan. Suomen kauneimmaksikin sanotun kaupungintalon korjaustyö valmistuu helmikuussa 2010”, kertoo aluejohtaja Sakari Jämsä Skanska Talonrakennus Oy:stä. 

Oulun kaupungintalo rakennettiin vuosina 1885-1887 arkkitehti Johan Erik Stenbergin suunnitelmien mukaisesti Oulun Seurahuoneeksi. Vuonna 1920 rakennusta korotettiin yhdellä lisäkerroksella ja rakennuksessa tehtiin huomattavia muutostöitä arkkitehti Oiva Kallion suunnitelmien mukaisesti. Oulun kaupunginvaltuusto on kokoontunut talossa vuodesta 1921 ja kaupunginhallitus vuodesta 1931. Vuosina 1978-1982 kaupungintalossa toteutettiin mittavat peruskorjaustyöt.

”Rakennuksen monivaiheinen historia on korjaustyön suunnittelussa mietityttänyt, koska yhtenäistä linjaa sisätilojen luonteelle on ollut vaikea löytää. Niinpä on päädytty säilyttämään pääosin vuoden 1980-luvun alun korjaustyön huonetilajako ja eri aikakausien kerrostumat. Pohjakerrosta on kuitenkin muutettu laajemmin, se on otettu tehokkaammin käyttöön, muun muassa henkilöstöravintolaa on laajennettu”, kertoo hankkeen pääsuunnittelija Vesa Tiilikka ISS Suunnittelupalvelut Oy:stä.

Lisäksi Tiilikka toteaa: ”Valtuustosalin sisätilan luonne on säilytetty Antti Nurmesniemen suunnittelemassa asussa ja pääaula 1980-luvun alussa muutetussa muodossa. Juhlasali auloineen säilyy ennallaan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa Oulun kaupungintalon peruskorjauksen sisätyöt”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat