Kokeile kuukausi maksutta

Porvoon Mannerheiminkadun sillan suunnittelu käynnistyy

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri ja Porvoon kaupunki aloittavat Mannerheiminkadun sillan suunnittelun. Tehtävään sisältyy myös siltaan liittyvien tie- ja katujärjestelyjen suunnittelu.

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri ja Porvoon kaupunki aloittavat Mannerheiminkadun sillan suunnittelun. Tehtävään sisältyy myös siltaan liittyvien tie- ja katujärjestelyjen suunnittelu.

Mannerheiminkadun silta on todettu kuntokartoituksessa niin huonokuntoiseksi, että se täytyy uusia. Sillasta suunnitellaan kaksi vaihtoehtoa alustavine kustannusarvioineen. Vaihtoehtoja ovat nykyisestä tasosta madallettu siltaratkaisu sekä silta nykyisessä korkeusasemassaan. Valittavan siltavaihtoehdon pohjalta laaditaan maantielain mukainen tiesuunnitelma.

Hankkeen yhteydessä selvitetään suunnittelualueen keskeisten liittymien toimivuus ja suunnitellaan tarvittavat parantamistoimenpiteet. Mannerheiminkadun sillan itäpään ja Jokikadun välinen kulkuyhteys sekä Näse-Juttenkadun järjestelyt tutkitaan myös. Alueen asemakaavojen valmistuttua ja hankkeen rakentamisen jälkeen suunnittelualueen maantiet siltoineen muuttuvat Porvoon kaupungin kaduiksi.

Mannerheiminkadun sillalle suunnitellaan nykyistä leveämmät kevyen liikenteen väylät. Hankkeen yhteydessä laaditaan lisäksi perusparannussuunnitelmat Tattarin, Näsin ja Hiihtomäen kevyen liikenteen alikulkukäytävistä. Läntisen Mannerheiminväylän eteläreunalle suunnitellaan melusuojausrakenteet.

Keskeisenä suunnittelutavoitteena on löytää korkealuokkaiset ja ympäristöön sopivat ratkaisut tinkimättä toiminnallisista tavoitteista. Sujuvat ja turvalliset auto-, joukko- ja kevyen liikenteen ratkaisut tukevat alueen maankäytön kehittymistä ja lisäävät alueen vetovoimaisuutta.

Suunnittelusta vastaavat Insinööritoimisto A-Insinöörit Oy, FCG Planeko Oy ja Valoa Design Oy Tiehallinnon Uudenmaan tiepiirin ja Porvoon kaupungin toimeksiannosta. Tiesuunnitelma valmistuu syyskuussa 2009, minkä jälkeen se täydennetään rakennussuunnitelmaksi. Suunnittelualue käsittää Läntisen Mannerheiminväylän/ Mannerheiminkadun välillä Tolkkistentie – Runeberginkatu sekä Tolkkistentien välillä Läntinen Mannerheiminväylä – Jääkiekkotie.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Porvoon Mannerheiminkadun sillan suunnittelu käynnistyy”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat