Kokeile kuukausi maksutta

Lempäälä voi vaatia korvauksia Ideaparkin uimahallin viivästymisestä

Lempäälän Ideaparkin alle suunnitellun uimahallin valmistuminen näyttää viivästyvän edelleen. Lempäälän kunnanhallitus päätti maanantaina, että Ideaparkin tulee maksaa kunnalle korvauksia kustannuksista, jos halli valmistuu luvattua myöhemmin tai hanke kaatuu kokonaan.

Lempäälän Ideaparkin alle suunnitellun uimahallin valmistuminen näyttää viivästyvän edelleen. Lempäälän kunnanhallitus päätti maanantaina, että Ideaparkin tulee maksaa kunnalle korvauksia kustannuksista, jos halli valmistuu luvattua myöhemmin tai hanke kaatuu kokonaan.

Kuuntele juttu

”Summaa on vaikea arvioida, koska kaikki viivästymisestä syntyneet haitat eivät ole vielä realisoituneet”, Lempäälän kunnan talousjohtaja Kari Auvinen sanoo.

Auvisen mukaan mahdollisia korvauksia vaaditaan rahallisista menetyksistä, kuten kunnan osin maksamista suunnittelukuluista. Sen sijaan hintalappua ei panna sille harmille, jota uimahallin viivästyminen kuntalaisille aiheuttaa.

Kunnanhallitus käsitteli maanantaina Ideaparkin pääomistajan Toivo Sukarin selvitystä. Se päätti vaatia Sukarilta vielä lisäselvityksiä hankkeen rahoituksesta ennen seuraavaa valtuuston kokousta.

Sukari kertoo neuvotelleensa rahoituksesta lähinnä suomalaisten pankkien kanssa. Hänen mukaansa lainaa on nyt helpompi saada kuin vielä puolisen vuotta sitten.
”Uskon, että tästä ponnistellaan vielä läpi”, Sukari sanoo.

Uimahallin piti alun perin valmistua Ideaparkin alle louhittavaan kallioluolaan jo viime vuonna. Luolan on tarkoitus toimia myös väestönsuojana. Uimahallin lisäksi sinne on suunniteltu myös hiihtoputkea.

Kun hallihanke ei edennyt suunnitelman mukaan, Lempäälän kunta hyväksyi viime vuonna uuden sopimuksen Ideaparkin kanssa. Sen mukaan uimahallin pitäisi valmistua vuonna 2010. Louhintatyöt on jo teetetty.

Uusin takaisku tuli elokuun alkupäivinä, kun Destia purki sopimuksensa tilaajan eli Ideaparkin tytäryhtiön Lempäälän Hiihtoputki Oy:n kanssa. Valtionyhtiö Destia on ollut projektinjohtourakoitsijana tämän vuoden toukokuusta lähtien.

Destian vt. toimitusjohtaja Hannu Kulju ei kerro julkisuuteen, mihin yhteistyö on kariutunut. Hänen mukaansa taustalla eivät ole Destian omat, entisen toimitusjohtajan tekemisiin liittyvät epäselvyydet, vaan kyse on nimenomaan hallihankkeen ongelmista.

”Toinen sopimusosapuoli ei ole kaikilta osin täyttänyt ehtoja”, Kulju muotoilee.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lempäälä voi vaatia korvauksia Ideaparkin uimahallin viivästymisestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat