Juha Leiviskän suunnitelma Jyväskylän hallintokortteliksi valmis

Akateemikko Juha Leiviskä on saanut valmiiksi luonnosehdotuksen Jyväskylän hallintokortteliksi. Nykyisellään hallintokortteli on hieman keskeneräinen, sillä akateemikko Alvar Aallon kokonaissuunnitelmasta vuodelta 1972 on toteutettu osa, mutta osa on edelleen rakentamatta. Jyväskylän kaupunki oli tilannut akateemikko Leiviskältä luonnosehdotuksen siitä, miten korttelin loppuosan rakentaminen voitaisiin toteuttaa Aallon hengessä.

Akateemikko Juha Leiviskä on saanut valmiiksi luonnosehdotuksen Jyväskylän hallintokortteliksi. Nykyisellään hallintokortteli on hieman keskeneräinen, sillä akateemikko Alvar Aallon kokonaissuunnitelmasta vuodelta 1972 on toteutettu osa, mutta osa on edelleen rakentamatta. Jyväskylän kaupunki oli tilannut akateemikko Leiviskältä luonnosehdotuksen siitä, miten korttelin loppuosan rakentaminen voitaisiin toteuttaa Aallon hengessä.

Aallon vanhasta kokonaissuunnitelmasta on toteutettu teatteri, entinen poliisitalo ja rakennusvirasto. Rakentamatta on edelleen valtuustotorni sekä sen, kaupungintalon ja rakennusviraston yhdistävä toimistorakennus. Suunnitelman toteuttamisesta on kaupungin juhlapäätös vuodelta 1987, jolloin kaupunki täytti 150 vuotta. Tekijänoikeudet suunnitelmiin on Alvar Aalto -säätiön hallituksella, joka vuonna 2003 tehdyllä päätöksellä edellytti, että mahdollisen jatkosuunnitelman tekijä on Juha Leiviskä.

Leiviskän nyt valmistuneella suunnitelmalla ei ole tilaohjelmaa. Se mahdollistaa jatkossa erilaisia toimintoja, joiden kartoitus on tarkoitus käynnistää. Siinä yhteydessä selvitetään muun muassa, mitä kaupungin tai yksityisiä toimintoja korttelin loppuosaan on järkevää sijoittaa, miten kortteli pidetään elävänä keskustan korttelina ja mitä rahoitusmahdollisuuksia rakentamiseen voi saada. Mahdollisesta jatkosuunnittelusta, hankesuunnitelmasta ja toteuttamisajankohdasta päätetään vasta ideavaiheen jälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Juha Leiviskän suunnitelma Jyväskylän hallintokortteliksi valmis”

Jätä kommentti