Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan osuus Tekesin tukieuroista kasvussa

Rakennusala sai vuonna 2009 noin kymmenen miljoonaa euroa Tekesin tutkimus- ja kehitysrahoitusta. Alalle myönnetyn tuen määrä on ollut kasvussa vuosikymmenen jälkimmäisen puoliskon. Arkkitehti-, insinööri- ja muille teknisille palveluille myönnetty tuki sen sijaan laski viime vuonna hieman alle 30 miljoonaan euroon. Yhteensä eri alojen yritykset hakivat rahoitusta viime vuonna kaikkiaan 682 miljoonaa euroa, mikä on kolmanneksen enemmän kuin vuonna 2008. Rahoitusta myönnettiin 343 miljoonaa euroa.

Rakennusala sai vuonna 2009 noin kymmenen miljoonaa euroa Tekesin tutkimus- ja kehitysrahoitusta. Alalle myönnetyn tuen määrä on ollut kasvussa vuosikymmenen jälkimmäisen puoliskon. Arkkitehti-, insinööri- ja muille teknisille palveluille myönnetty tuki sen sijaan laski viime vuonna hieman alle 30 miljoonaan euroon. Yhteensä eri alojen yritykset hakivat rahoitusta viime vuonna kaikkiaan 682 miljoonaa euroa, mikä on kolmanneksen enemmän kuin vuonna 2008. Rahoitusta myönnettiin 343 miljoonaa euroa.

image

Toimialoittain kysyntä kasvoi eniten energia-, ympäristö-, palvelu-, elintarvike-, metalli- ja rakennusaloilla. Kysynnän kasvu painottui niihin maakuntiin, joissa yritysten tutkimus- ja kehitysinvestoinnit ovat toistaiseksi olleet vähäisempiä, kuten Etelä- ja Pohjois-Karjalaan, Kymenlaaksoon, Satakuntaan ja Pohjois-Savoon. Pk-yrityksille kohdistui yli 60 prosenttia ja alle 500 henkeä työllistäville yrityksille lähes 90 prosenttia yrityksille kohdistetusta rahoituksesta.

”Taantuman voittamiseksi Tekesin rahoitusvaltuuksia nostettiin vuoden aikana kaikkiaan lähes sadalla miljoonalla eurolla vuoden 2008 valtuuksiin verrattuna. Kysyntä kasvoi tätäkin nopeammin, ja kilpailu Tekesin rahoituksesta oli entistä tiukempaa. Kysynnän kasvu heijastaa myös sitä, että yrityksillä on ongelmia rahoittaa kehityshankkeitaan”, Tekesin pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara sanoo.

 

Vuonna 2009 päättyi runsaat 1 500 Tekesin rahoittamaa projektia. Niiden tuloksena syntyi yli 1 200 tuotetta, palvelua tai prosessia. Projektit tuottivat yli 700 patenttihakemusta ja lähes 800 opinnäytettä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan osuus Tekesin tukieuroista kasvussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat