Salon kaupungin tekninen lautakunta on valinnut NCC Rakennus Oy:n Salon kaupungintalon rakennusteknisten töiden tekijäksi. NCC:n tarjous 7 349 000 euroa oli halvin. Kaupungintalon rakennustyöt käynnistyvät 15. maaliskuuta 2010 ja talon on tarkoitus olla valmis elokuun lopussa 2011.

NCC toteuttaa Salon kaupungintalon rakennustyöt

Salon kaupungin tekninen lautakunta on valinnut NCC Rakennus Oy:n Salon kaupungintalon rakennusteknisten töiden tekijäksi. NCC:n tarjous 7 349 000 euroa oli halvin. Kaupungintalon rakennustyöt käynnistyvät 15. maaliskuuta 2010 ja talon on tarkoitus olla valmis elokuun lopussa 2011.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

YIT Kiinteistötekniikka Oy toteuttaa kaupungintalon sähkötyöt ja lv-työt. YIT:n sähköurakan hinta on 845 800 euroa lv-töiden hinta 569 780 euroa. Hankkeen iv-urakan toteuttaa Ilmastointi-Mikenti Oy 537 000 eurolla. Jäähdytyslaitetöistä vastaa Carrier Oy hintaan 63 500 euroa.

Salon kaupungintalon rakennushanke on ollut vireillä jo vuosia ja hankkeen käynnistyminenkin on viivästynyt alkuperäisistä kaavailuista. Hankkeesta tehtiin hankesuunnitelma jo vuonna 2002 ja kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2005, että uusi kaupungintalo rakennetaan vuosina 2008-2009. Joulukuussa 2009 Salon kaupunginvaltuusto lopulta hyväksyi vuoden 2010 talousarvion yhteydessä määrärahan uuden kaupungintalon rakentamiseen.

Salon kaupungin eri hallintoyksiköt ovat tällä hetkellä sijoitettuna hajallaan kaupungin hallussa oleviin vanhoihin rakennuksiin tai yksityisiltä markkinoilta hankittuihin vuokratiloihin. Hajallaan olevat tilat ovat heikentäneet asiakaspalvelua, tuoneet tehottomuutta eri hallintoyksiköiden väliseen yhteistyöhön ja aiheuttaneet huomattavia vuokra- ja ylläpitokuluja.

Tehokkaiden ja tarkoituksenmukaisten tilojen rakentaminen tuli entistä perustellummaksi vuosi sitten toteutetun kuntaliitoksen myötä. Vuoden 2009 alussa entinen Salo ja sitä ympäröivät Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon kunnat lakkautettiin ja yhdistettiin uudeksi Salon kaupungiksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC toteuttaa Salon kaupungintalon rakennustyöt”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi