Technopolis laajentamassa toimintaansa Viroon yrityskaupalla

Technopolis on sopinut tallinnalaisen Smart City Group As:n ja sen tytäryhtiön Ülemiste City As:n kanssa yhteisyrityksen perustamisesta. Technopolis ostaa noin 10 miljoonalla eurolla osake-enemmistön perustettavasta Technopolis Ülemistesta. Yrityksen omistukseen tulee tällä hetkellä Ülemiste Cityn omistama noin 70 000 neliömetrin kiinteistökanta Tallinnan lentokentän vierellä. Yrityskauppa edellyttää vielä due diligence -tarkastuksia ja rahoitusjärjestelyjä. Kaupan arvioidaan toteutuvan kesäkuussa 2010.

Technopolis on sopinut tallinnalaisen Smart City Group As:n ja sen tytäryhtiön Ülemiste City As:n kanssa yhteisyrityksen perustamisesta. Technopolis ostaa noin 10 miljoonalla eurolla osake-enemmistön perustettavasta Technopolis Ülemistesta. Yrityksen omistukseen tulee tällä hetkellä Ülemiste Cityn omistama noin 70 000 neliömetrin kiinteistökanta Tallinnan lentokentän vierellä. Yrityskauppa edellyttää vielä due diligence -tarkastuksia ja rahoitusjärjestelyjä. Kaupan arvioidaan toteutuvan kesäkuussa 2010.

”Tämä kumppanuus mahdollistaa konsernimme nopean pääsyn Tallinnan markkinoille yhdessä osaavien ja vahvat näyttönsä antaneiden ammattilaisten kanssa. Technopolis Ülemisten yrityskeskittymä on jo nyt tasoltaan ja asiakaskunnaltaan ehdotonta maailmanluokkaa”, Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang sanoo.

Technopolis Ülemisten omistukseen siirtyvästä noin 70 000 neliön kiinteistökannasta noin 47 000 neliömetriä on 1-5 vuoden ikäisiä moderneja toimistotiloja. Technopolis Ülemisten osuus Tallinnan koko toimistokannasta tulee olemaan arviolta noin 10 prosenttia.

Technopolis Ülemisten pro forma -yritysarvo on 63,5 miljoonaa euroa ja lainojen kokonaismäärä noin 44 miljoonaa euroa. Yhtiön arvioitu vuotuinen pro forma -liikevaihto on 4,75 miljoonaa euroa ja käyttökatearvio noin 4 miljoonaa euroa. Pro forma -luvut on muodostettu edellisvuoden päättyneen tilikauden tietojen perusteella.

Technopoliksen investointi Technopolis Ülemisteen on 9,93 miljoonaa euroa sisältäen 0,5 miljoonaa euroa yhteisyrityksen kahden seuraavan vuoden tuloksiin perustuvaa mahdollista lisäkauppahintaa. Sijoituksellaan Technopolis-konserni saa omistukseensa Technopolis Ülemistesta 51 prosenttia ja loput 49 prosenttia jää Smart City Groupin tytäryhtiön Ülemiste Cityn omistukseen.

”Technopolis Ülemiste on konsernimme käynnistämän kansainvälistymisstrategian mukainen ensimmäinen ulkomainen yritysostos, ja se luo erinomaiset edellytykset kasvaa Virossa. Technopolis tavoittelee toimivansa 2-3 maassa Suomen ulkopuolella vuonna 2014”, Technopoliksen hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Technopolis laajentamassa toimintaansa Viroon yrityskaupalla”

Jätä kommentti