Kokeile kuukausi maksutta

Icopal toteuttaa Koneen hissitehtaalle ilmaa puhdistavan katon

Icopal Katto Oy ja Kone Oyj:n tytäryhtiö Kone Industrial Oy ovat solmineet urakkasopimuksen Koneen Hyvinkäällä sijaitsevan hissitehtaan kattosaneerauksesta. Sopimukseen sisältyvän urakan laajuus on 12 600 neliötä. Kattomateriaaliksi valittiin Icopal-konsernin kehittämä, ilmasta haitallisia typenoksideja poistava kumibitumikermi.

Icopal Katto Oy ja Kone Oyj:n tytäryhtiö Kone Industrial Oy ovat solmineet urakkasopimuksen Koneen Hyvinkäällä sijaitsevan hissitehtaan kattosaneerauksesta. Sopimukseen sisältyvän urakan laajuus on 12 600 neliötä. Kattomateriaaliksi valittiin Icopal-konsernin kehittämä, ilmasta haitallisia typenoksideja poistava kumibitumikermi.

”Katteen toiminta perustuu katemateriaalin pintasirotteen sisältämään titaanidioksidiin. Se aktivoituu auringon UV-säteilyn vaikutuksesta ja neutraloi typen oksidit”, tuotepäällikkö Mikko Nikander Icopal Oy:stä kertoo.

Ilmaa puhdistavan Noxite-katteen vaalea väri vähentää myös rakennuksen energiankulutusta. Vaaleanharmaa pinta ei ime auringon lämpöä samalla tavalla kuin perinteinen musta bitumikate, jolloin kesällä tehtaan jäähdytykseen tarvittavan energian tarve vähenee.

”Koneelle ympäristöarvot ovat erittäin tärkeitä ja ekologisuus pyritään huomioimaan kaikessa toiminnassa, myös rakentamisessa”, Koneen kiinteistöpäällikkö Matti Saarela perustelee katemateriaalin valintaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Icopal toteuttaa Koneen hissitehtaalle ilmaa puhdistavan katon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat