Kehä II sai yleissuunnitelman

Yleissuunnitelma pääkaupunkiseudun poikittaisväylä Kehä II:n välille Turunväylä-Hämeenlinnanväylä on valmistunut. Hankkeen rakentamiskustannukset on arvioitu 565 miljoonaksi euroksi ja hankkeen kannattavuutta kuvaavaksi hyöty-kustannussuhteeksi on saatu 1,4, eli hanke on kannattava. Hanke ei sisälly Uudenmaan ELY-keskuksen lähiaikojen toteutussuunnitelmiin. Lisäksi hankkeen toteuttaminen edellyttää eduskunnan rahoituspäätöstä.

Yleissuunnitelma pääkaupunkiseudun poikittaisväylä Kehä II:n välille Turunväylä-Hämeenlinnanväylä on valmistunut. Hankkeen rakentamiskustannukset on arvioitu 565 miljoonaksi euroksi ja hankkeen kannattavuutta kuvaavaksi hyöty-kustannussuhteeksi on saatu 1,4, eli hanke on kannattava. Hanke ei sisälly Uudenmaan ELY-keskuksen lähiaikojen toteutussuunnitelmiin. Lisäksi hankkeen toteuttaminen edellyttää eduskunnan rahoituspäätöstä.

Hanke sisältää Kehä II:n toisen ajoradan rakentamisen välillä Turunväylä-Turuntie, uuden kaksiajorataisen tien rakentamisen eritasoliittymä- ja liittyvine tie- ja katujärjestelyineen välille Turuntie-Hämeenlinnanväylä sekä liittymäjärjestelyjä, lisäkaistoja ja lisäramppeja Hämeenlinnanväylällä välillä Kehä II-Kaivoksela. Hiidenkallion kohdalle rakennetaan toinen tunneli uudelle ajoradalle sekä kaksoistunnelit Karakallion, Lintuvaaran-Hämevaaran ja Honkasuon kohdalle Malminkartanon ja Myyrmäen väliselle alueelle.

Yleissuunnitelma ja sen hyväksymispäätös ovat pohjana hankkeen jatkosuunnittelulle. Seuraava suunnitteluvaihe on maantielain mukaisen tiesuunnitelman laatiminen.

Hankkeen tarkempi sisältö ja vaikutukset käyvät ilmi tästä

Kehä II on 1960-luvulta saakka suunniteltu pääkaupunkiseudun poikittaisväylä, jonka ensimmäinen osuus Länsiväylältä Turuntielle avattiin liikenteelle syksyllä 2000. Tie on Turunväylälle asti kaksiajoratainen ja siitä eteenpäin Turuntielle yksiajoratainen. Kehä II:lla Länsiväylän ja Turunväylän välillä kulkee arkisin noin 59 000 ajoneuvoa ja Turuntien eteläpuolella noin 16 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehä II sai yleissuunnitelman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat