Lämpöpumput kasvattavat osuuttaan uusiutuvan energian tavoitekäytössä

Lämpöpumppujen käyttö kattaa 20-25 prosenttia Suomen energiansäästötavoitteesta vuoteen 2016 mennessä, kertoo ylitarkastaja Heikki Väisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hän uskoo, että se muodostaa neljänneksen maamme uusiutuvan energian käyttötavoitteesta vuoteen 2020 mennessä. Lämpöpumppujen merkitys on kasvanut, sillä aiemman 6 terawattitunnin sijaan tavoite on jo 8 terawattituntia kyseiseen vuoteen mennessä. Väisänen puhui kansainvälisessä IEA HPP Workshopissa Helsingissä.

Lämpöpumppujen käyttö kattaa 20-25 prosenttia Suomen energiansäästötavoitteesta vuoteen 2016 mennessä, kertoo ylitarkastaja Heikki Väisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hän uskoo, että se muodostaa neljänneksen maamme uusiutuvan energian käyttötavoitteesta vuoteen 2020 mennessä. Lämpöpumppujen merkitys on kasvanut, sillä aiemman 6 terawattitunnin sijaan tavoite on jo 8 terawattituntia kyseiseen vuoteen mennessä. Väisänen puhui kansainvälisessä IEA HPP Workshopissa Helsingissä.

IEA Heat Pump Programme (IEA HPP) on kansainvälisen energiajärjestön IEA:n (The International Energy Agency) alaisuudessa toimiva lämpöpumppuorganisaatio, jonka tavoitteena on maailmanlaajuisesti edistää lämpöpumpputeknologiaa ja sen leviämistä.

 

IEA:n jäsenmaita ovat Itävalta, Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Alankomaat, Norja, Etelä-Korea, Ruotsi, Sveitsi, USA ja Suomi, josta tuli järjestön kolmastoista jäsen viime vuonna. IEA HPP:n varsinainen suomalaisjäsen on Tekes, mutta Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry isännöi seminaaria ja sen jälkeistä kaksipäiväistä IEA HPP Excecutive Committeen kokousta.

 

Suomessa IEA HPP -ohjelmaan kytkeytyvät ministeriöt YM ja TEM, Aalto-yliopisto, tutkimuslaitokset VTT ja MTTK sekä rahoituslaitoksista Sitra ja Tekes.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lämpöpumput kasvattavat osuuttaan uusiutuvan energian tavoitekäytössä”

Vastaa