Lämpöpumput kasvattavat osuuttaan uusiutuvan energian tavoitekäytössä

Lämpöpumppujen käyttö kattaa 20-25 prosenttia Suomen energiansäästötavoitteesta vuoteen 2016 mennessä, kertoo ylitarkastaja Heikki Väisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hän uskoo, että se muodostaa neljänneksen maamme uusiutuvan energian käyttötavoitteesta vuoteen 2020 mennessä. Lämpöpumppujen merkitys on kasvanut, sillä aiemman 6 terawattitunnin sijaan tavoite on jo 8 terawattituntia kyseiseen vuoteen mennessä. Väisänen puhui kansainvälisessä IEA HPP Workshopissa Helsingissä.

Lämpöpumppujen käyttö kattaa 20-25 prosenttia Suomen energiansäästötavoitteesta vuoteen 2016 mennessä, kertoo ylitarkastaja Heikki Väisänen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hän uskoo, että se muodostaa neljänneksen maamme uusiutuvan energian käyttötavoitteesta vuoteen 2020 mennessä. Lämpöpumppujen merkitys on kasvanut, sillä aiemman 6 terawattitunnin sijaan tavoite on jo 8 terawattituntia kyseiseen vuoteen mennessä. Väisänen puhui kansainvälisessä IEA HPP Workshopissa Helsingissä.

IEA Heat Pump Programme (IEA HPP) on kansainvälisen energiajärjestön IEA:n (The International Energy Agency) alaisuudessa toimiva lämpöpumppuorganisaatio, jonka tavoitteena on maailmanlaajuisesti edistää lämpöpumpputeknologiaa ja sen leviämistä.

 

IEA:n jäsenmaita ovat Itävalta, Kanada, Ranska, Saksa, Italia, Japani, Alankomaat, Norja, Etelä-Korea, Ruotsi, Sveitsi, USA ja Suomi, josta tuli järjestön kolmastoista jäsen viime vuonna. IEA HPP:n varsinainen suomalaisjäsen on Tekes, mutta Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry isännöi seminaaria ja sen jälkeistä kaksipäiväistä IEA HPP Excecutive Committeen kokousta.

 

Suomessa IEA HPP -ohjelmaan kytkeytyvät ministeriöt YM ja TEM, Aalto-yliopisto, tutkimuslaitokset VTT ja MTTK sekä rahoituslaitoksista Sitra ja Tekes.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lämpöpumput kasvattavat osuuttaan uusiutuvan energian tavoitekäytössä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi