Helsingin ympäristölautakunta käsittelee 31. elokuuta ehdotusta, jossa kaupunki kokeilisi Pohjoisesplanadin vapauttamista kävely- ja oleskelualueeksi. Ympäristölautakunnalla ei ole asiassa lopullista päätäntävaltaa. Hyväksyttäessä ehdotus etenee kaupunginhallitukselle

Pohjoisesplanadin vapauttaminen kävelyalueeksi menee lautakuntakäsittelyyn

Helsingin ympäristölautakunta käsittelee 31. elokuuta ehdotusta, jossa kaupunki kokeilisi Pohjoisesplanadin vapauttamista kävely- ja oleskelualueeksi. Ympäristölautakunnalla ei ole asiassa lopullista päätäntävaltaa. Hyväksyttäessä ehdotus etenee kaupunginhallitukselle

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Sopiva aika kokeilulle voisi päätösehdotuksen mukaan olla viikko ensi kesänä tai designpääkaupunkivuonna 2012. Kokeiluviikko ajoittuisi joko Helsinki-päivän 12.6. tai Helsingin Juhlaviikkojen yhteyteen.

Lautakunnan mielestä ”yhteinen kaupunkiolohuone” keskeisellä paikalla olisi hieno lahja kaupungilta asukkaille ja vierailijoille ja se sopisi hyvin Helsingin omien juhlien yhteyteen. Vapautetun alueen voisivat julkiset ja yksityiset toimijat suunnitella ja järjestää yhdessä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Pohjoisesplanadin vapauttaminen kävelyalueeksi menee lautakuntakäsittelyyn”

  1. Sinänsä ihan hyvä ajatus, mutta jo nyt liikenne idästä länteen takkuaa todella pahasti, joten mistä autot aiotaan ohjata ellei keskustatunnelin rakentamista aloiteta.

  2. Etelä-espasta voi tehdä kaksisuuntaisen, kun poistaa sieltä parkkipaikat. Toimiva ratkaisu.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi