Porvoon Taidetehtaan peruskivi muurattiin

Peruskorjattavan Porvoon Taidetehtaan peruskivi on muurattu. Alueen varsinaiset rakennustyöt käynnistyivät alkukesästä. Taidetehtaan peruskorjaus, pysäköintilaitos sekä uusi mediakeskus valmistuvat kevään 2012 aikana. Pääurakoitsijana on Hartela.

Peruskorjattavan Porvoon Taidetehtaan peruskivi on muurattu. Alueen varsinaiset rakennustyöt käynnistyivät alkukesästä. Taidetehtaan peruskorjaus, pysäköintilaitos sekä uusi mediakeskus valmistuvat kevään 2012 aikana. Pääurakoitsijana on Hartela.

Porvoonjoen länsirannalle nousee lähivuosina uusi, lähes viiden hehtaarin suuruinen keskus tapahtumille, kulttuurille sekä matkailun ja kaupan palveluille.

Taidetehtaan alueelle rakennetaan tiloja kulttuurille, kokouksille ja kongresseille, mediakeskus monikäyttöisine elokuva- ja auditoriosaleineen, taiteilijoiden työtiloja, näyttelytiloja, kävelykatu erikoisliikkeineen ja viihde- ja ravintolapalveluineen, päivittäistavarakauppa, hotelli, kongressi- ja matkailupalveluita. Alueelle tulee myös erilaisia asuintaloja. 

Paikallista työvoimaa rakennusvaiheessa

Taidetehtaan alue tuo Porvoon seudulle merkittäviä aluetaloudellisia hyötyjä jo rakennusvaiheessaan. Työllistävän vaikutuksen arvioidaan olevan noin 300 henkilötyövuotta. Työvoima ja alihankkijat pyritään saamaan pääasiallisesti paikallisesti.

Taloudelliset hyödyt korostuvat myös tulevaisuudessa, sillä alueelle on tulossa noin 400-500 uutta asukasta, kymmeniä uusia yrityksiä sekä noin 200-400 uutta työpaikkaa. Lisäksi liiketilojen lisääntymisen myötä pääkaupunkiseudulle tällä hetkellä valuvan ostovoiman odotetaan jäävän entistä enemmän Porvooseen. Alueen matkailutulojen uskotaan kasvavan, kun kaupungin palvelutarjonta kokous-, kongressi- ja tapahtumapuolella lisääntyy ja monipuolistuu.

”Kokonaisuutena tämä tarkoittaa useampien kymmenien miljoonien eurojen aluetaloudellista vaikutusta. Tärkeää on myös se, että joen länsiranta kehittyy viihtyisäksi ja eläväksi osaksi Porvoon ydinkeskustaa. Alue tarjoaa paljon uutta kaupungin asukkaille sekä yritys- ja lomamatkailijoille”, Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Porvoon Taidetehtaan peruskivi muurattiin”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat