ELY-keskus ei puolla Riihimäen linja-autoaseman purkamista

Hämeen ELY-keskus on antanut Riihimäen linja-autoaseman asemakaavamuutoksesta lausunnon, jonka mukaan kaavan tavoitteet asuinrakentamisesta ja pysäköinnin järjestämisestä voidaan toteuttaa ilman linja-autoaseman purkamista. ELY-keskus katsoo, että Riihimäen linja-autoaseman kaavaehdotusta pitää muuttaa niin, että sen lähtökohdaksi otetaan olemassa olevan rakennuskannan ja sen arvojen säilyttäminen ja uudisrakentamisen sopeuttaminen alueen mittakaavaan.

Hämeen ELY-keskus on antanut Riihimäen linja-autoaseman asemakaavamuutoksesta lausunnon, jonka mukaan kaavan tavoitteet asuinrakentamisesta ja pysäköinnin järjestämisestä voidaan toteuttaa ilman linja-autoaseman purkamista. ELY-keskus katsoo, että Riihimäen linja-autoaseman kaavaehdotusta pitää muuttaa niin, että sen lähtökohdaksi otetaan olemassa olevan rakennuskannan ja sen arvojen säilyttäminen ja uudisrakentamisen sopeuttaminen alueen mittakaavaan.

ELY-keskuksen näkemyksen mukaan asemakaavaehdotus, joka toteutuakseen edellyttää linja-autoaseman purkamista, ei edistä valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteuttamista.  Kaavan jatkovalmistelussa pitää arvioida linja-autoaseman todellinen kunto ja sen säilyttämisen edellyttämä korjaustarve ja selvittää rakennukselle mahdolliset uudet käyttötarkoitukset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ELY-keskus ei puolla Riihimäen linja-autoaseman purkamista”

Vastaa