ELY-keskus ei puolla Riihimäen linja-autoaseman purkamista

Hämeen ELY-keskus on antanut Riihimäen linja-autoaseman asemakaavamuutoksesta lausunnon, jonka mukaan kaavan tavoitteet asuinrakentamisesta ja pysäköinnin järjestämisestä voidaan toteuttaa ilman linja-autoaseman purkamista. ELY-keskus katsoo, että Riihimäen linja-autoaseman kaavaehdotusta pitää muuttaa niin, että sen lähtökohdaksi otetaan olemassa olevan rakennuskannan ja sen arvojen säilyttäminen ja uudisrakentamisen sopeuttaminen alueen mittakaavaan.

Hämeen ELY-keskus on antanut Riihimäen linja-autoaseman asemakaavamuutoksesta lausunnon, jonka mukaan kaavan tavoitteet asuinrakentamisesta ja pysäköinnin järjestämisestä voidaan toteuttaa ilman linja-autoaseman purkamista. ELY-keskus katsoo, että Riihimäen linja-autoaseman kaavaehdotusta pitää muuttaa niin, että sen lähtökohdaksi otetaan olemassa olevan rakennuskannan ja sen arvojen säilyttäminen ja uudisrakentamisen sopeuttaminen alueen mittakaavaan.

ELY-keskuksen näkemyksen mukaan asemakaavaehdotus, joka toteutuakseen edellyttää linja-autoaseman purkamista, ei edistä valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden toteuttamista.  Kaavan jatkovalmistelussa pitää arvioida linja-autoaseman todellinen kunto ja sen säilyttämisen edellyttämä korjaustarve ja selvittää rakennukselle mahdolliset uudet käyttötarkoitukset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ELY-keskus ei puolla Riihimäen linja-autoaseman purkamista”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi