Fortum kaavailee 30 hehtaarin alueen kehittämistä Imatralla

Fortum suunnittelee Imatran voimalaitoksen asuntoalueen ja sen ympäristön kehittämistä yhteistyössä Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen ja Imatran kaupungin kanssa. Suunnittelualue käsittää noin 30 hehtaarin alueen Imatrankosken kaupunkikeskuksen läheisyydessä. Fortumin edeltäjä Imatran Voima Oy perustettiin vuonna 1932 juuri hallinnoimaan ja käyttämään Imatrankosken vesivoimalaitosta.

Fortum suunnittelee Imatran voimalaitoksen asuntoalueen ja sen ympäristön kehittämistä yhteistyössä Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitoksen ja Imatran kaupungin kanssa. Suunnittelualue käsittää noin 30 hehtaarin alueen Imatrankosken kaupunkikeskuksen läheisyydessä. Fortumin edeltäjä Imatran Voima Oy perustettiin vuonna 1932 juuri hallinnoimaan ja käyttämään Imatrankosken vesivoimalaitosta.

Syksyn 2010 aikana alueelle laaditaan vaihtoehtoisia suunnitelmia maankäytön tehostamiseksi ja haetaan suuntaviivaa tuleville toiminnoille. Tavoitteena on saada vuoden 2011 aikana maankäyttöluonnos, jonka mukaan alueelle saataisiin houkuttelevaa täydennysrakentamista.

Syksyn kehitystyössä on mukana noin 20 valmistumisvaiheessa olevaa arkkitehtiopiskelijaa, joista noin puolet tulee ulkomailta. Mukana on lisäksi viisi kokenutta arkkitehtiopettajaa. Ryhmän tehtävänä on inventoida nykytilanne sekä ideoida alueen tulevaa konseptia ja mahdollisuuksia.

Fortumin mukaan alue on yhtiölle tärkeä jo historiallisen merkityksensä vuoksi. Nyt käynnistyvän suunnittelun tavoitteena onkin vanhoja arvoja kunnioittava ja viihtyisä, mutta innovatiivinen alue, joka sopii Imatran kaupunkikuvaan. Aikaisemmin Fortumin alueita on Imatralla ollut kehittämässä muun muassa arkkitehti Aarne Ervi, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fortum kaavailee 30 hehtaarin alueen kehittämistä Imatralla”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi