Uudenmaan ELY-keskus esittää koulujen peruskorjaukseen 155 miljoonaa euroa

Uudenmaan ELY-keskus on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle rahoitussuunnitelmaesityksensä oppilaitosten rakentamishankkeista vuosiksi 2011-2014. Ehdotus sisältää hanke-ehdotukset Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Esitykseen on otettu 29 peruskoulu- ja lukiohanketta, joiden valtionavustuksen perusteen mukaisiksi kustannuksiksi on arvioitu 155,5 miljoonaa euroa. Valtion rahaa näihin hankkeisiin tarvitaan 59,6 miljoonaa euroa.

Uudenmaan ELY-keskus on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle rahoitussuunnitelmaesityksensä oppilaitosten rakentamishankkeista vuosiksi 2011-2014. Ehdotus sisältää hanke-ehdotukset Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Esitykseen on otettu 29 peruskoulu- ja lukiohanketta, joiden valtionavustuksen perusteen mukaisiksi kustannuksiksi on arvioitu 155,5 miljoonaa euroa. Valtion rahaa näihin hankkeisiin tarvitaan 59,6 miljoonaa euroa.

Kansanopistojen sekä kansalais- ja työväenopistojen hanke-esitysten kustannukset ovat yhteensä noin 7 miljoonaa euroa. Näihin hankkeisiin tarvittaisiin valtion rahaa noin 2,5 miljoonaa euroa.

Maakuntaliitot asettivat alueensa hankkeet kiireellisyysjärjestykseen vuodenvaihteessa tapahtuneen lakimuutoksen mukaisesti ja Uudenmaan ELY-keskus sovitti ne yhteen. Ehdotuksessa on otettu huomioon maakuntien tasavertaisuus. Oppilaitosten perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaesitysten pohjana on opetusministeriön viime syksynä vahvistamat rahoitussuunnitelmat vuosiksi 2010-2013, joihin sisältyvien hankkeiden kiireellisyysjärjestykseen maakuntaliitot eivät ole oman alueensa sisällä esittäneet muutoksia.

Opetusministeriö vahvistaa syksyllä 2010 rahoitussuunnitelman vuosiksi 2011-2014.  Muutoin koulutuksen perustamishankeasioissa valtionapuviranomaisena on Uudenmaan ELY-keskus kaikkien edellä mainittujen kuuden maakunnan alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudenmaan ELY-keskus esittää koulujen peruskorjaukseen 155 miljoonaa euroa”

Vastaa