Uudenmaan ELY-keskus esittää koulujen peruskorjaukseen 155 miljoonaa euroa

Uudenmaan ELY-keskus on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle rahoitussuunnitelmaesityksensä oppilaitosten rakentamishankkeista vuosiksi 2011-2014. Ehdotus sisältää hanke-ehdotukset Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Esitykseen on otettu 29 peruskoulu- ja lukiohanketta, joiden valtionavustuksen perusteen mukaisiksi kustannuksiksi on arvioitu 155,5 miljoonaa euroa. Valtion rahaa näihin hankkeisiin tarvitaan 59,6 miljoonaa euroa.

Uudenmaan ELY-keskus on tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriölle rahoitussuunnitelmaesityksensä oppilaitosten rakentamishankkeista vuosiksi 2011-2014. Ehdotus sisältää hanke-ehdotukset Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Esitykseen on otettu 29 peruskoulu- ja lukiohanketta, joiden valtionavustuksen perusteen mukaisiksi kustannuksiksi on arvioitu 155,5 miljoonaa euroa. Valtion rahaa näihin hankkeisiin tarvitaan 59,6 miljoonaa euroa.

Kansanopistojen sekä kansalais- ja työväenopistojen hanke-esitysten kustannukset ovat yhteensä noin 7 miljoonaa euroa. Näihin hankkeisiin tarvittaisiin valtion rahaa noin 2,5 miljoonaa euroa.

Maakuntaliitot asettivat alueensa hankkeet kiireellisyysjärjestykseen vuodenvaihteessa tapahtuneen lakimuutoksen mukaisesti ja Uudenmaan ELY-keskus sovitti ne yhteen. Ehdotuksessa on otettu huomioon maakuntien tasavertaisuus. Oppilaitosten perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaesitysten pohjana on opetusministeriön viime syksynä vahvistamat rahoitussuunnitelmat vuosiksi 2010-2013, joihin sisältyvien hankkeiden kiireellisyysjärjestykseen maakuntaliitot eivät ole oman alueensa sisällä esittäneet muutoksia.

Opetusministeriö vahvistaa syksyllä 2010 rahoitussuunnitelman vuosiksi 2011-2014.  Muutoin koulutuksen perustamishankeasioissa valtionapuviranomaisena on Uudenmaan ELY-keskus kaikkien edellä mainittujen kuuden maakunnan alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudenmaan ELY-keskus esittää koulujen peruskorjaukseen 155 miljoonaa euroa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi