Kokeile kuukausi maksutta

Ilmaa puhdistavat kumibitumikatteet aseena ilmastotaistelussa

Ilmastonmuutoksen torjunnassa kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan niillä ei ole haittavaikutuksia. Icopalin kehittämä Noxite-kumibitumikate täyttää nämä vaatimukset, sillä sen lisäksi, että se toimii katteena, se myös muuntaa teollisuuden ja liikenteen päästöjä harmittomampaan muotoon. Kumibitumikatepinnoite valittiin Finnbuild-messujen Highlights-tuotteeksi.

Ilmastonmuutoksen torjunnassa kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan niillä ei ole haittavaikutuksia. Icopalin kehittämä Noxite-kumibitumikate täyttää nämä vaatimukset, sillä sen lisäksi, että se toimii katteena, se myös muuntaa teollisuuden ja liikenteen päästöjä harmittomampaan muotoon. Kumibitumikatepinnoite valittiin Finnbuild-messujen Highlights-tuotteeksi.

image

Icopalin mukaan Noxite-kumibitumikatteiden ilmaa puhdistava vaikutus perustuu pintasirotteen sisältämään titaanidioksidiin. Auringon ultraviolettisäteily aktivoi titaanidioksidin, joka toimii katalyyttinä ja muuntaa typenoksidit nitraatiksi, joka huuhtoutuu katolta sadeveden mukana. Katolta valuvan veden nitraattipitoisuus on pienempi kuin kivennäisvedessä.

”Titaanidioksidi on väsymätön materiaali, jonka ilmaa puhdistava vaikutus säilyy katon koko elinkaaren ajan. Vaalean värinsä ansiosta Noxite-kate on myös energiataloudellinen, koska se ei ime auringon lämpöä samalla tavalla kuin perinteinen musta bitumikate. Tällöin kesällä myös rakennuksen jäähdyttämiseen tarvittavan energian tarve vähenee”, Icopal Oy:n tuotepäällikkö Mikko Nikander kertoo.

Uusia mahdollisuuksia tutkitaan ja kehitetään Icopalilla jatkuvasti. Konsernin uutuuksista valitaan parhaiten Suomen markkinoille sopivat tuotteet ja tarvittaessa ne muokataan Suomen ilmastoon ja markkinoiden tarpeisiin sopiviksi. Myös viherkattojen vedeneristykseen tarkoitetut tuotteet ovat osa samaa Eco Activ -tuoteryhmää, koska viherkatot parantavat ilmanlaatua sitomalla pölyä ja toimimalla hiilinieluna.

Lisätietoja: www.icopal.com

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmaa puhdistavat kumibitumikatteet aseena ilmastotaistelussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat