Kokeile kuukausi maksutta

KSBR sai saamelaiskulttuurikeskuksen rakennusurakan Inarissa

Paikallavalettuja betonirakenteita tekevä Keski-Suomen Betonirakenne Oy on saanut Inarin kirkonkylään toteutettavan saamelaiskulttuurikeskuksen ”Sajoksen” varsinaisen rakennusurakan. Tilaajana kohteessa toimii Senaatti-kiinteistöt. KSBR:n saaman urakan arvo on 7,7 miljoonaa euroa. Saamelaiskulttuurikeskuksen kokonaiskustannusarvio on 12 miljoonaa euroa.

Paikallavalettuja betonirakenteita tekevä Keski-Suomen Betonirakenne Oy on saanut Inarin kirkonkylään toteutettavan saamelaiskulttuurikeskuksen "Sajoksen" varsinaisen rakennusurakan. Tilaajana kohteessa toimii Senaatti-kiinteistöt. KSBR:n saaman urakan arvo on 7,7 miljoonaa euroa. Saamelaiskulttuurikeskuksen kokonaiskustannusarvio on 12 miljoonaa euroa.

Keski-Suomen Betonirakenne toteutti jo aiemmin kohteen perustus- ja runkourakan. Toukokuussa käynnistynyt urakka päättyi syyskuun lopussa, ja nyt yhtiö jatkaa töitä pääurakoitsijana. Koko kohteen on tarkoitus valmistua lokakuun loppuun 2011 mennessä.

Saamelaiskulttuurikeskuksen laajuus on noin 4 800 bruttoneliömetriä ja tilavuus 27 400 bruttokuutiometriä.

Valmistuvan saamelaiskulttuurikeskuksen pääkäyttäjiksi ja -toimijoiksi tulevat saamelaiskäräjät ja Saamelaisalueen koulutuskeskus. Niiden lisäksi muita toimijoita ovat Saamelaiskirjasto (Inarin kunnan kirjastotoimi), Saamelaisarkisto (Arkistolaitos), Sámi Duodji ry, SámiSoster ry ja Lapin aluehallintovirasto. Lisäksi keskukseen tulee yhteistiloja kuten auditorio, pienempiä kokoustiloja, monitoimi- ja palvelutilat sekä noin 60-paikkainen ravintola.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KSBR sai saamelaiskulttuurikeskuksen rakennusurakan Inarissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat