Nurmijärven Ilvesvuoren yritysalue laajenee 150-hehtaariseksi

Nurmijärven kunta on käynnistänyt kaavoituksen Helsinki-Tampere -moottoritien varressa sijaitsevan Ilvesvuoren yritysalueen laajentamiseksi. Yritysalue kasvaa noin 150-hehtaariseksi. Alueen laajentaminen vastaa yritysten tonttikysyntään erityisesti tilaa vaativalle toiminnalle hyvien kulkuyhteyksien varrella, mutta myös pienemmälle yritystoiminnalle on varattu paikkansa. Yritysalueen toteutus ja markkinointi on tällä hetkellä Nurmijärven kunnan merkittävin elinkeinopoliittinen hanke.

Nurmijärven kunta on käynnistänyt kaavoituksen Helsinki-Tampere -moottoritien varressa sijaitsevan Ilvesvuoren yritysalueen laajentamiseksi. Yritysalue kasvaa noin 150-hehtaariseksi. Alueen laajentaminen vastaa yritysten tonttikysyntään erityisesti tilaa vaativalle toiminnalle hyvien kulkuyhteyksien varrella, mutta myös pienemmälle yritystoiminnalle on varattu paikkansa. Yritysalueen toteutus ja markkinointi on tällä hetkellä Nurmijärven kunnan merkittävin elinkeinopoliittinen hanke.

image

Ilvesvuoren yritysalueella on valmiiksi kaavoitettua tonttimaata noin 40 hehtaaria ja sieltä on myyty runsaat 20 tonttia. Eteläinen laajennus on nyt kaavoitusvaiheessa ja tuo lisäpinta-alaa lähes 50 hehtaaria. Tontit ovat myynnissä vuodesta 2012 alkaen. Pohjoinen Ilvesvuori laajentaa jatkossa kaavoitettavaa aluetta vielä 60 hehtaarilla.

Sijoittuvilla yrityksillä on tässä vaiheessa mahdollisuus vaikuttaa kaavaan. Tila antaa mahdollisuuden tonttien räätälöintiin käyttäjien mukaan. Alueelle sijoittuvilla yrityksillä on myös mahdollisuus liittyä kaukolämpöverkkoon, jossa lämpöä tuotetaan bioenergialla.

Tähän mennessä suurin alueelle sijoittuva yritys on erikoisterästen varastointia, käsittelyä ja kauppaa harjoittava Stén-konserni. Konserniin kuuluville Stén & Co Oy Ab:lle ja Kimet Oy:lle rakennetaan parhaillaan uutta teräspalvelukeskusta Ilvesvuoreen. Rakennus on tällä hetkellä harjakorkeudessa. Yhtiöiden tontti on kooltaan viisi hehtaaria ja katon alle tulee tilaa yhteensä puolentoista hehtaarin verran.

Toimitusjohtaja Juha Sténin mukaan tärkein sijaintipaikan valintaan vaikuttanut tekijä oli logistisesti erinomaiset yhteydet. Myös rakennettavan alueen peruskalliota oleva pohja sopi hyvin raskasta metallia käsittelevälle yritykselle ja tonttimaata oli tarjolla riittävästi.

Nurmijärvi on 40 000 asukkaan kunta Helsingin seudulla ja Kehä III:n välittömässä läheisyydessä. Kunnan pohjoisosaa halkovaa Hangonväylää pitkin kulkee mittava tavaraliikenne Hangon satamasta itään. Lisäksi lähellä sijaitseva Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa nopeat yhteydet maailmalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nurmijärven Ilvesvuoren yritysalue laajenee 150-hehtaariseksi”

Vastaa