Kokeile kuukausi maksutta

Kaunialan sairaalan peruskorjaustyöt käynnistyneet

Sotainvalidien hoitoon keskittyvän Kaunialan sairaalan peruskorjaushankkeen ensimmäisen vaiheen työt ovat alkaneet. Sairaala sijaitsee Kauniaisissa, mutta kiinteistön omistaa Vantaan kaupunki. Sairaalan peruskorjauksen piti käynnistyä jo viime vuonna, mutta päättäjät halusivat vielä lisäselvityksiä rakennuksen tulevasta käytöstä. Kaksi ensimmäistä uudistettua osastoa on tarkoitus saada valmiiksi loppukesällä 2011 ja kokonaisuudessaan hankkeen tulisi valmistua vuonna 2014.

Sotainvalidien hoitoon keskittyvän Kaunialan sairaalan peruskorjaushankkeen ensimmäisen vaiheen työt ovat alkaneet. Sairaala sijaitsee Kauniaisissa, mutta kiinteistön omistaa Vantaan kaupunki. Sairaalan peruskorjauksen piti käynnistyä jo viime vuonna, mutta päättäjät halusivat vielä lisäselvityksiä rakennuksen tulevasta käytöstä. Kaksi ensimmäistä uudistettua osastoa on tarkoitus saada valmiiksi loppukesällä 2011 ja kokonaisuudessaan hankkeen tulisi valmistua vuonna 2014.

Rakennustöistä ja kustannuksista vastaa Vantaan kaupunki. Peruskorjauksen kokonaiskustannusarvio on 10,2 miljoonaa euroa. Kokonaiskustannuksista 4 miljoonaa euroa on Vantaan kaupungin Sotainvalidien Veljesliitolle Kaunialan ostamisesta maksamaa kauppahintaa. Ensimmäisen vaiheen rakennusurakoitsijana toimii Rakennus-Arolin Oy. Sen urakan arvo on ilman arvonlisäveroa 2,05 miljoonaa euroa.

Hoito- ja kuntoutustoimintaa harjoittava Kaunialan Sairaala Oy siirtyy Vantaan kaupungin omistukseen Sotainvalidien Veljesliiton ja Vantaan kaupungin kesken tehdyn kaupan mukaan asteittain vuoteen 2023 mennessä. Sotainvalidien hoidon lisäksi Kaunialan sairaala keskittyy jatkossa ikääntyvien ihmisten pitkäaikaishoitoon ja kuntoutukseen.

Sairaalan tilat saneerataan niin, että kaikki ympärivuorokautisen hoidon ja kuntoutuksen osastot ovat saneerauksen jälkeen Kaunialan niin sanotulla uudella puolella. Vanha Kauniala jää kokonaisuudessaan päivätoimintojen ja hallinnon käyttöön. Nykyinen muistisairaiden erillinen rivitaloyksikkö puolestaan puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, pitkäaikaishoidon nykyvaatimukset täyttävä rakennus. Ympärivuorokautisen hoidon paikkoja Kaunialassa on nyt 200.

”Peruskorjauksen jälkeen Kauniala pystyy entistä paremmin vastaamaan sotainvalidien ja veteraanien hoidon ja kuntoutuksen vaatimuksiin sekä Vantaan vanhushuollon tarpeisiin”, Kaunialan Sairaala Oy:n toimitusjohtaja Kirsi Lehtonen toteaa.

Kaunialan sairaalalla on pitkä historia. Sen vanha päärakennus on vuodelta 1910. Kiinteistössä toimi sotavuosiin saakka kylpylä. Sodan aikana rakennus toimi synnytyssairaalana. Kauniala on toiminut sotavammaisten hoito-, kuntoutus- ja tutkimussairaalana vuodesta 1946. Veteraanien kuntoutus Kaunialassa käynnistyi myöhemmin. Kaunialaa on laajennettu 1970- ja 1980-luvuilla. Edellinen laaja peruskorjaus tehtiin 1990-luvun alkupuolella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaunialan sairaalan peruskorjaustyöt käynnistyneet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat