Pöyry sai radan parannuksen suunnittelutyön Romaniasta

Pöyryn Kaupunki & liikenne -liiketoimintaryhmä on saanut laajennuksen suunnittelusopimukseensa Romanian kansalliselta CNCF CFR SA Romania -rautatieyhtiöltä. Toimeksianto käsittää radan parannustöiden suunnittelun Unkarin rajalta Curticin kautta Simeriaan kulkevalla rataosuudella. Nyt solmitun sopimuksen arvo Pöyrylle on 6,9 miljoonaa euroa.

Pöyryn Kaupunki & liikenne -liiketoimintaryhmä on saanut laajennuksen suunnittelusopimukseensa Romanian kansalliselta CNCF CFR SA Romania -rautatieyhtiöltä. Toimeksianto käsittää radan parannustöiden suunnittelun Unkarin rajalta Curticin kautta Simeriaan kulkevalla rataosuudella. Nyt solmitun sopimuksen arvo Pöyrylle on 6,9 miljoonaa euroa.

Pöyry vastaa parannustöiden suunnittelusta ja hankintapalveluista sekä teknisistä asiantuntijapalveluista rakennusvaiheen aikana. Työ alkaa vuoden 2011 alussa, ja sen odotetaan jatkuvan viisi vuotta.

Kyseinen 184 kilometrin pituinen rautatielinja on osa yleiseurooppalaista liikennekäytävää IV, joka on tärkeä Itä- ja Keski-Euroopan yhdistävä reitti. Parannustöiden jälkeen junat voivat kulkea 160 kilometrin tuntinopeudella. Pöyry on osallistunut Unkarin rajalta Curticin kautta Simeriaan kulkevan rataosuuden rakennushankkeeseen vuodesta 2007 alkaen. Toimeksianto vahvistaa Pöyryn asemaa Itä-Euroopan markkinoilla.

Pöyry työskentelee parhaillaan useissa rautatieprojekteissa eri puolilla maailmaa. Niihin lukeutuvat useiden suurnopeusratojen rakennusprojektien valvonta Kiinassa ja Espanjassa, ratojen suunnitteluprojektit Puolassa, Saksassa ja Suomessa sekä metroprojektit Brasiliassa, Perussa ja Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry sai radan parannuksen suunnittelutyön Romaniasta”

Vastaa