Voimalan rakentaminen suojelualueelle toi syytteet virkamiehille

Keski-Suomen johtava kihlakunnansyyttäjä ilmoitti maanantaina nostaneensa syytteet kahta Jyväskylän kaupungin virkamiestä vastaan. Hänen mukaansa kaupungin rakennusvalvonnan johtaja ja rakennuslupainsinööri valmistelivat Keljonlahden voimalaa koskevan rakennuslupapäätöksen huolimattomasti.

Keski-Suomen johtava kihlakunnansyyttäjä ilmoitti maanantaina nostaneensa syytteet kahta Jyväskylän kaupungin virkamiestä vastaan. Hänen mukaansa kaupungin rakennusvalvonnan johtaja ja rakennuslupainsinööri valmistelivat Keljonlahden voimalaa koskevan rakennuslupapäätöksen huolimattomasti.

Huolimattomuuden takia voimalan rakennustyöt tuhosivat noin puoli hehtaaria liito-oravien pesimä- ja esiintymisaluetta.

Johtavan kihlakunnansyyttäjän Martti Porvalin mielestä virkamiesten olisi pitänyt tarkistaa huolellisemmin, että suojelualue jää rakennus- ja maisematyölupien ulkopuolelle. Virkamiehiä syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Keljonlahden voimalalle myönnettiin rakennuslupa vuonna 2007. Jyväskylän kaupunki huomasi suojelualueen rakennuspuuhat vajaa vuosi myöhemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Voimalan rakentaminen suojelualueelle toi syytteet virkamiehille”

Vastaa