Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa Ideaparkin Lapualle

Skanska Oy ja Masku Kiinteistöt Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Skanska rakentaa Lapualle Ideapark-konseptin mukaisen kauppakeskuksen. Konseptin sisällöstä ja toteutuksesta vastaa Masku Kiinteistöt, jonka taustalla vaikuttaa liikemies Toivo Sukari. Kauppakeskuksen suunniteltu laajuus on noin 53 000 kerrosneliötä, ja sinne tulee yli sata liikettä. Neuvottelut kauppakeskuksen tilojen vuokraamiseksi ovat vielä käynnissä, mutta hypermarket-toimijaksi on jo tulossa K-citymarket.

Skanska Oy ja Masku Kiinteistöt Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Skanska rakentaa Lapualle Ideapark-konseptin mukaisen kauppakeskuksen. Konseptin sisällöstä ja toteutuksesta vastaa Masku Kiinteistöt, jonka taustalla vaikuttaa liikemies Toivo Sukari. Kauppakeskuksen suunniteltu laajuus on noin 53 000 kerrosneliötä, ja sinne tulee yli sata liikettä. Neuvottelut kauppakeskuksen tilojen vuokraamiseksi ovat vielä käynnissä, mutta hypermarket-toimijaksi on jo tulossa K-citymarket.

Kuuntele juttu

image

Tavoitteena on monipuolinen kauppakeskittymä, josta tulee alueen vaate- ja vapaa-ajan kaupan keskus. Keskukseen tulee myös ravintoloita ja kahviloita. Kokonaisuuteen kuuluu myös keskusaukio, joka tarjoaa tilan ja mahdollisuuden erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Alueelle tullee myös liikenneasema erilliseen rakennukseen.

”Maskun ja Ideaparkin mukaan tulo on erinomainen asia ja lisää hankkeen vetovoimaisuutta”, tulosyksikön johtaja Raimo Virtanen Skanskasta sanoo.

Kauppakeskus nousee Lapuan keskustatoimintojen alueelle valtateiden 16 ja 19 risteykseen ja lähellä kantatie 66:ta. Skanska oli jo vuosien ajan suunnitellut kyseiselle tontille NovaPark-nimistä kauppakeskusta. Loppuvuodesta 2010 yhtiö kertoi NovaParkin toteutuvan kolme kertaa aiemmin kaavailtua isompana, mutta vielä tuolloin Sukarin Ideapark-konseptista ei puhuttu mitään.

”Ideapark erilaisine kaupunginosineen on alusta asti huolellisesti suunniteltu ja myös käytännössä hyväksi havaittu konsepti. Sijainti lähellä Lapuan keskustan palveluja ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sopii konseptiimme mainiosti. Alueelta on myös tähän asti puuttunut monipuoliset palvelut tarjoava kauppakeskus”, Sukari kertoo.

Kauppakeskukselle haetaan kultatason Leed-ympäristösertifiointia.

”Skanska haluaa tehdä kauppakeskuksesta mahdollisimman ympäristötehokkaan. Tutkimme erilaisia materiaalivaihtoehtoja, muun muassa puun käyttöä runkorakenteissa”, Virtanen toteaa.

Ideapark on patruunatehtaan rakentamisen jälkeen suurin yksittäinen Lapualle koskaan tehty yritysinvestointi.

”Tällainen iso liikekaupunkihanke luo pohjaa kokonaan uudelle yritystoiminnalle, mutta tuo myös välittömästi noin 400-500 kaupan työpaikkaa lisää. Tämän johdosta kaupungin väestönkasvu ja rakentamisen kasvu lisääntyvät entisestään ja tuovat uusia mahdollisuuksia useille eri investoijille”, Lapuan kaupungin elinkeinotoimenjohtaja Jouko Vuolle sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Ideaparkin Lapualle”

  1. Nukkuuko Vapaavuori, vai mikä ihme?
    Nyt maakunnat jyrää ja herrat helsingin,heheheheh

  2. Vapaamuori ei mahda mitään kun kaava on jo kunnossa!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat