Kokeile kuukausi maksutta

Okmetic laajentaa tehdastaan Vantaalla

Piikiekkovalmistaja Okmetic Oyj:n hallitus on hyväksynyt suunnitelmat kasvattaa konsernin silicon-on-insulator (SOI)-kiekkojen tuotantokapasiteettia Vantaan tehdasta laajentamalla. Noin 30 miljoonan euron investointi käsittää tehtaan laajennusosan sekä erilaisia tuotantolaitteita. Investointi toteutetaan pääosin vuosina 2011-2013.

Piikiekkovalmistaja Okmetic Oyj:n hallitus on hyväksynyt suunnitelmat kasvattaa konsernin silicon-on-insulator (SOI)-kiekkojen tuotantokapasiteettia Vantaan tehdasta laajentamalla. Noin 30 miljoonan euron investointi käsittää tehtaan laajennusosan sekä erilaisia tuotantolaitteita. Investointi toteutetaan pääosin vuosina 2011-2013.

Vantaan tehtaan laajennusosan rakentaminen käynnistyy syksyllä 2011. Laajennus on pinta-alaltaan 2 420 neliömetriä, josta puhdastilaa on noin neljännes. Laajennusosan on määrä valmistua vuoden 2012 loppupuolella, minkä jälkeen se otetaan tuotantokäyttöön vaiheittain.

Okmetic kertoo, että uusi laajennusinvestointi ja jo meneillään olevat SOI-laiteinvestoinnit yli kolminkertaistavat Vantaan tehtaan nykyisen SOI-kiekkojen tuotantokapasiteetin.

SOI-kiekkoja käytetään vaativiin Mems-antureihin ja tehonhallintapiireihin, joiden markkinat ovat kasvaneet vuosittain. Markkinoiden on ennustettu jatkavan kasvuaan autoelektroniikan, kulutuselektroniikan sekä teollisuuden prosessikontrolloinnin lisääntyessä. Anturisovellukset lisääntyvät varsinkin kuluttajatuotteissa, kuten älypuhelimissa, kameroissa, pelikonsoleissa ja muissa kannettavissa laitteissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Okmetic laajentaa tehdastaan Vantaalla”

  1. Tietääko kukaan mikä firma tätä laajennusta urakoi?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat