Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintiliitto alkaa neuvoa taloyhtiöitä energia-asioissa

Isännöintiliitto toteuttaa kesän ja syksyn 2011 aikana neljän jäsenyrityksensä kanssa asukkaisiin kohdistuvan energianeuvontaprojektin, jonka tavoitteena on vähentää taloyhtiöissä kuluvaa energiaa asukasviestinnän keinoin. ”Kyseessä on todella merkittävä hanke, sillä taloyhtiöissä kuluu kymmenesosa koko Suomen energiasta”, Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen sanoo.

Isännöintiliitto toteuttaa kesän ja syksyn 2011 aikana neljän jäsenyrityksensä kanssa asukkaisiin kohdistuvan energianeuvontaprojektin, jonka tavoitteena on vähentää taloyhtiöissä kuluvaa energiaa asukasviestinnän keinoin. "Kyseessä on todella merkittävä hanke, sillä taloyhtiöissä kuluu kymmenesosa koko Suomen energiasta", Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen sanoo.

Energianeuvontaprojektissa pyritään asukkaiden neuvonnalla sekä energiakulutuksen seurannan tehostamisella vähentämään asukkaiden energiankäyttöä merkittävästi.

” Isännöitsijät voivat kaikkiaan vaikuttaa jopa kahden miljoonan suomalaisen energiankäyttöön yksinkertaisen, mutta pitkäjänteisen viestinnän avulla”, Kauranen toteaa.

Asukkaiden energianeuvontaprojekti toteutetaan neljässä isännöintiyrityksessä eri puolilla Suomea. Yritykset ovat Isännöintiverkko Oy (Espoo, Kirkkonummi, Helsinki), Kaukajärviosuuskunta (Tampere), Kiinteistötahkola (Oulu, Helsinki, Tampere, Rovaniemi, Kuusamo) sekä Matinkylän Huolto Oy (Espoo). Projekti toteutetaan osana TEM:in ja Sitran rahoittamaa sekä Motivan koordinoimaa energianeuvontahanketta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Isännöintiliitto alkaa neuvoa taloyhtiöitä energia-asioissa”

  1. Lainsäädännössä edellytetään isännöitsijältä ainoastaan, ettei hän ole vajaavaltainen (alle 18-vuotias, edunvalvonnan alainen) eikä konkurssissa ja että hänellä on asuinpaikka Euroopan talousalueella.
    Energiakysymykset ovat korkeakoulututkinnon omaaville alan erikoisuunnittelijoillekin monitahoisuudessaan erityisen vaativa alue. Mistä tämä osaaminen nyt on isännöitsijälle siunaantunut. Taloyhtiöissä kaikki kyllä tietävät perusasiat (huonelämpötilat, veden lotraamiset jne.). Mitähän syvällisempää tietoa isännöitsijä on kompetentti antamaan. Haiskahtaa pahasti uudelta rahastuskohteelta.

  2. Ei ole perusasiat kunnossa kaikilla. Anopilla on kerrostalossa (koneellinen ilmanvaihto) aina patterit täysillä ja ikkunat auki. Ei mitään järkeä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat