Kokeile kuukausi maksutta

Vesivahingot piinaavat pääministerin virka-asuntoa Kesärantaa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei voi muuttaa virka-asuntoonsa Kesärantaan vielä viikkokausiin vesivahinkojen takia. Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa puuhuvilassa on korjattu kesän aikana ainakin kylpyhuonetta, työhuonetta ja yläkuistia..

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei voi muuttaa virka-asuntoonsa Kesärantaan vielä viikkokausiin vesivahinkojen takia. Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa puuhuvilassa on korjattu kesän aikana ainakin kylpyhuonetta, työhuonetta ja yläkuistia..

STT:n tietojen mukaan vesi on päässyt valumaan pääministerin työhuoneeseen kylpyhuoneen kynnyksen kautta. Kesärannan rakenteisiin perehtyneen asiantuntijan mukaan ongelma on todennäköisesti peräisin työhuoneen yläpuolella sijaitsevasta suihkutilasta.

Korjauksessa ovat nyt sekä työhuoneen katto että kylpyhuoneen vesieristykset. Lisäksi rakennuksessa kunnostetaan kosteusvaurioista kärsinyttä yläkuistia.

Aiempina vuosikymmeninä sadevesi on päässyt sisään myös ainakin Kesärannan juhlavan näkötornin puuseinistä.

Kesärannan tämänkesäisten korjausten piti alun perin valmistua jo heinäkuun loppuun mennessä, mutta vesivaurioiden korjaaminen on vienyt odotettua pidemmän ajan. Valtioneuvoston kansliasta arvioidaan, että virka-asunnon kunnostustyöt jatkuvat syyskuun puoliväliin saakka.

Vesivauriot tulivat jäädäkseen?

Vaikka Kesärannan päärakennuksessa on tehty viime vuosikymmeninä lukuisia korjaustöitä, ei huvilan toistuvia vesivahinkoja ole saatu kuriin.

Nimettömänä esiintyvä asiantuntija arvioi STT:lle, että puurakenteista Kesärantaa ei välttämättä koskaan saada täysin kuntoon. Suurimpana syynä on hänen mukaansa se, että tuuli, sade ja myrsky pääsevät riepottelemaan pienellä niemellä sijaitsevaa vanhaa puurakennusta.

”Vettä pääsee sisään Kesärannan seinistä ja katosta. Ennen vanhaan sellaista pidettiin luonnollisena, mutta nykyisin asenteet ovat toiset. Homehaitat ovat yhteiskunnassa paisuneet niin valtaviksi, että kosteusasioita ei voida väheksyä”, hän sanoo.

Asiantuntijan mukaan Kesärannan vesieristyksiin on yritetty viime vuosikymmenten korjaustöissä löytää ”järeimmät mahdolliset ratkaisut”, mutta kosteusongelmiin ei siitä huolimatta ole patenttiratkaisua. Hänen mukaansa on itsestään selvää, että Kesärannan liikehtivät puurakenteet tarvitsevat tulevaisuudessakin korjausta.

”Ennemmin tai myöhemmin tällaisessa talossa tulee kunnostettavaa. Olisi erikoista, jos remonttia ei tehtäisi.”

Kataisen suunnitelmat yhä auki

Pääministeri Katainen ei ole vieläkään kertonut, aikooko hän muuttaa Kesärannan edustushuvilaan. Kataisen esikunnasta on aiemmin arvioitu, että mahdolliset muuttosuunnitelmat olisivat selvillä viimeistään kesän jälkeen.

Viime pääministereistä Esko Aho (kesk.), Paavo Lipponen (sd.) ja Mari Kiviniemi (kesk.) ovat asuneet perheineen pääministerin virka-asunnossa. Sen sijaan Matti Vanhanen (kesk.) ei asunut Kesärannassa.

Valtioneuvoston kanslian mukaan Kesäranta on mahdollista valmistella Kataisen käyttöön parin päivän varoitusajalla. Edellinen pääministeri Kiviniemi perheineen muutti Kesärannasta jo kesäkuun loppupuolella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vesivahingot piinaavat pääministerin virka-asuntoa Kesärantaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat