Alma Median toimitalon peruskivi muurattu Töölönlahdella

Alma Median käyttöön tulevan toimitalon peruskivi on muurattu maanantaina 5. syyskuuta Helsingin Töölönlahdella. Talon rakennuttaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja rakentaa Lemminkäinen. Toimitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JKMM Oy. Viisikerroksiseen toimitaloon tulee toimistotilaa noin 10 000 neliömetriä.

Alma Median käyttöön tulevan toimitalon peruskivi on muurattu maanantaina 5. syyskuuta Helsingin Töölönlahdella. Talon rakennuttaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja rakentaa Lemminkäinen. Toimitalon on suunnitellut Arkkitehtitoimisto JKMM Oy. Viisikerroksiseen toimitaloon tulee toimistotilaa noin 10 000 neliömetriä.

image

Lemminkäinen rakentaa samaan kortteliin myös kaksi asuintaloa. Ne nousevat toimitaloa vastapäätä Alvar Aallon kadun varteen.

”Rakennuspaikka on vaativa, ja sen toteuttaminen on vaatinut useiden osapuolten yhteistyötä. Yhteistyö on sujunut hyvin. Toiveemme myös on, että alueen infrastruktuuri valmistuisi rakentamisen aikataulussa”, Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki sanoi peruskiven muuraustilaisuudessa.

Etera sijoittaa Töölönlahdelle 200 miljoonaa euroa

Töölönlahden alueelle nousee seuraavien kahden vuoden aikana neljä pääkonttorityyppistä toimistotaloa, joista nyt peruskiven muuraukseen edennyt hanke on ensimmäinen. Töölönlahden neljästä toimistotalosta kolme rakennuttaa Etera, ja niiden rakentamisesta vastaa Lemminkäinen.

”Eteralle kolmen toimistotalon rakentaminen on iso sijoitus. Yhteensä kustannukset nousevat noin 200 miljoonaan euroon. Kiinnostus Töölönlahden toimistotaloihin on osoittautunut yllättävän suureksi. Tällaisen talon vuokraaminen on myös yrityksille ainutkertainen tilaisuus, sillä uutta modernia toimistotilaa on ydinkeskustassa vähän tarjolla. Uskomme, että keskustan uusien talojen arvo ja tuotto säilyvät vakaana myös tulevaisuudessa, mikä on eläkeyhtiölle tärkeää”, Eteran toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen totesi.

Kahdesta muusta Eteran talosta on arkkitehtikilpailut meneillään. Tuloksia odotetaan syksyn kuluessa.

”Arkkitehtikilpailujen avulla pyrimme löytämään arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoiset ratkaisut. Jo kadun nimikin, Alvar Aallon katu, velvoittaa siihen. Niin Alma Median toimitalo kuin muutkin Eteran talot rakennetaan kaupunkikuvallisesti erittäin vaativalle paikalle. Uudet talot täyttävät myös hyvin Eteran kiinteistösijoituksissaan edellyttämät ekologisuus- ja ympäristövaatimukset”, Tarkkonen kertoi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Alma Median toimitalon peruskivi muurattu Töölönlahdella”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi