Eläkeyhtiöt ja rahastot myivät Lemminkäistä Peabille

Eläkeyhtiöt ja sijoitusrahastot näyttävät toimineen myyjinä, kun ruotsalainen rakennusyhtiö Peab AB hankki merkittävän osuuden Lemminkäisen osakkeista viime viikolla. Tältä ainakin vaikuttaa Lemminkäisen suurimpien omistajien listan tuoreen päivityksen perusteella. Juuri eläkeyhtiöt ja useat sijoitusrahastot ovat keventäneet huomattavasti omistusosuuksiaan Lemminkäisessä elokuun lopun jälkeen.

Eläkeyhtiöt ja sijoitusrahastot näyttävät toimineen myyjinä, kun ruotsalainen rakennusyhtiö Peab AB hankki merkittävän osuuden Lemminkäisen osakkeista viime viikolla. Tältä ainakin vaikuttaa Lemminkäisen suurimpien omistajien listan tuoreen päivityksen perusteella. Juuri eläkeyhtiöt ja useat sijoitusrahastot ovat keventäneet huomattavasti omistusosuuksiaan Lemminkäisessä elokuun lopun jälkeen.

image

Lemminkäisen verkkosivujen mukaan yhtiön suurimmat omistajat ovat edelleen Erkki Pentin kuolinpesä ja Olavi Pentti, joilla molemmilla on 18,7 prosentin osuus yhtiöstä. Peabia ei listalla näy nytkään, eli yhtiön omistus on hallintarekisterissä.

Muista suurista omistajista esimerkiksi Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen omistus on kutistunut elokuun lopun jälkeen 170 000 osakkeen verran. Ilmarisen omistuksessa on yhä 400 000 Lemminkäisen osaketta. Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman omistus on puolestaan kutistunut 100 000 osakkeella. Sillä on kuitenkin edelleen 723 727 osaketta.

Lisäksi lukuisien rahastojen omituksissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Esimerkiksi aiemmin 200 000 osaketta omistanut Evli Select näyttää myyneen omistuksensa kokonaan ja Alfred Berg on keventänyt Lemminkäisen osakemäärää useasta eri rahastostaan. Myös Nordean, Odinin ja Aktian rahastot ovat olleet myyntilaidalla.

Peab kertoi viime viikolla ostaneensa 13. syyskuuta Helsingin pörssin kautta yhteensä 1 140 225 Lemminkäisen osaketta, mikä vastaa 5,80 prosenttia suomalaisyhtiön osakkeista ja äänimäärästä. Lisäksi Peab AB:n täysin omistama tytäryhtiö Peab Invest AS teki termiinisopimuksen 940 000 Lemminkäisen osakkeesta, mikä vastaa 4,78 prosenttia suomalaisyhtiön osakkeista ja äänimäärästä. Siten Peabin omistus Lemminkäisessä nousee 10,59 prosenttiin termiinisopimuksen toteutuessa. Termiinisopimus erääntyy 28. syyskuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Eläkeyhtiöt ja rahastot myivät Lemminkäistä Peabille”

Jätä kommentti