Kokeile kuukausi maksutta

Kauhava sai luvan Lapuanjoen ylittävän sillan rakentamiseen

Länsi – ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 13. joulukuuta tekemällään päätöksellä myöntänyt Kauhavan kaupungille luvan Lapuanjoen ylittävän Ämpin sillan rakentamiseen. Sillan rakenteellisten lupamääräysten lisäksi luvassa on annettu määräyksiä rakentamisen ajankohdasta, kaivuumassojen läjittämisestä ja vedenlaadun tarkkailusta työn aikana. Kauhavan kaupungin viime vuoden lopulla jättämään lupahakemukseen jätettiin pitkälti toistakymmentä muistutusta.

Länsi - ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 13. joulukuuta tekemällään päätöksellä myöntänyt Kauhavan kaupungille luvan Lapuanjoen ylittävän Ämpin sillan rakentamiseen. Sillan rakenteellisten lupamääräysten lisäksi luvassa on annettu määräyksiä rakentamisen ajankohdasta, kaivuumassojen läjittämisestä ja vedenlaadun tarkkailusta työn aikana. Kauhavan kaupungin viime vuoden lopulla jättämään lupahakemukseen jätettiin pitkälti toistakymmentä muistutusta.

Perusteluissaan luvan myöntämiselle aluehallintovirasto katsoo, että rakentaminen on tarpeen sisäisen tieyhteyden järjestämiseksi Kankaankylästä kaupunkikeskukseen. Aluehallintoviraston mielestä matalarakenteinen silta soveltuu valtakunnallisesti arvokkaalle, laajalle maisema-alueelle eikä vaikeuta maakuntakaavassa esitettyjä tavoitteita.

Silta-aukko on myös mitoitettu riittävän suureksi, eikä silta vaikuta alueen tulvimisriskiin. Suurimman haitan katsotaan aiheutuvan paalutus- ja maansiirtotöistä, sillä perustusten rakennustyö saattaa aiheuttaa veden samentumista. Aluehallintovirasto ei kuitenkaan halunnut myöntää töiden aloittamislupaa ennen päätöksen tulemista lainvoimaiseksi.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen valitusaika päättyy 12.1.2012.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauhava sai luvan Lapuanjoen ylittävän sillan rakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat