Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän Seppälään suunnitellaan isoa kauppakeskusta

VR-Yhtymä Oy ja Skanska Talonrakennus Oy suunnittelevat yhdessä Realprojekti Oy:n ja CapMan Real Estate Oy:n kanssa uutta kauppakeskusta Jyväskylän keskustan tuntumaan Seppälän alueelle. Keskukselle tulee kokoa noin 30 000 kerrosneliömetriä. Katettuja pysäköintipaikkoja rakennetaan noin 750. Tavoitteena on saada hankkeen asemakaava valmiiksi vuoden 2012 aikana, jolloin rakennustyöt voisivat käynnistyä vuoden 2013 alussa ja kauppakeskus valmistuisi vuoden 2014 lopulla.

VR-Yhtymä Oy ja Skanska Talonrakennus Oy suunnittelevat yhdessä Realprojekti Oy:n ja CapMan Real Estate Oy:n kanssa uutta kauppakeskusta Jyväskylän keskustan tuntumaan Seppälän alueelle. Keskukselle tulee kokoa noin 30 000 kerrosneliömetriä. Katettuja pysäköintipaikkoja rakennetaan noin 750. Tavoitteena on saada hankkeen asemakaava valmiiksi vuoden 2012 aikana, jolloin rakennustyöt voisivat käynnistyä vuoden 2013 alussa ja kauppakeskus valmistuisi vuoden 2014 lopulla.

image

Seppälässä sijaitseva tontti on VR-konsernin omistuksessa. Aikaisemmin tontilla sijainneen Transpoint Oy Ab:n terminaalin muutettua Palokärjen alueelle tontilla olevia rakennuksia on käytetty varastotiloina. Tontti on osayleiskaavassa määritetty keskustatoimintojen alueeksi.

”Haluamme saada tulevasta kauppakeskuksesta myös ympäristöystävällisen ja näyttävän rakennuksen, joka kohentaa alueen arvostusta ja viitoittaa tietä tulevalle rakentamiselle alueella. Kohteen arkkitehdin Innovarch Oy:n tavoitteena on luoda asiakasystävällinen ja tulevaisuuden haasteisiin vastaava kauppakeskus”, aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta toteaa.

”Jyväskylän palvelutarjonta on nykyään jakaantunut useampiin eri keskuksiin: Jyväskylän ydinkeskustaan, Seppälään, Keljon alueelle, Palokkaan sekä Kirriin. Seppälään suunniteltu erikoiskaupan kauppakeskus tulee tarjoamaan monipuolisen valikoiman liikkeitä ja palveluita alueella, johon on helppo saapua niin jalan, pyörällä, julkisilla liikennevälineillä kuin autolla,” asiakkuusjohtaja Pasi Nieminen Realprojektista kertoo. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän Seppälään suunnitellaan isoa kauppakeskusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat