Kokeile kuukausi maksutta

Telakkarannan rakentaminen alkaa Turussa

Skanska, Sato, SRV, Lemminkäinen ja Wärtsilä aloittavat Turun Telakkarannan rakentamisen.  Aurajoen suulla sijaitsevalla Wärtsilän vanhalla telakka-alueella on asuinrakennusoikeutta 46 000 kerrosneliötä. Alueelle tulee noin 600 asuntoa, joihin arvioidaan muuttavan noin 1 200 asukasta.

Skanska, Sato, SRV, Lemminkäinen ja Wärtsilä aloittavat Turun Telakkarannan rakentamisen.  Aurajoen suulla sijaitsevalla Wärtsilän vanhalla telakka-alueella on asuinrakennusoikeutta 46 000 kerrosneliötä. Alueelle tulee noin 600 asuntoa, joihin arvioidaan muuttavan noin 1 200 asukasta.

image

Turun Aurajoen alajuoksulla viime kesänä alkaneet purku- ja maanpuhdistustyöt on saatu päätökseen. Wärtsilän teettämä avolouhintaurakka on puolessa välissä ja sen on arvioitu valmistuvan juhannukseksi 2012.

Telakkarantana tunnetulla alueella käynnistyy seuraavaksi Skanskan ja Saton toimesta modernin asuinympäristön toteuttaminen. Skanska on jättänyt ensimmäiset rakennuslupahakemuksensa viime marraskuussa ostamilleen tonteille 1 ja 4 korttelissa 49. Skanska ja Sato pääsevät aloitukorttelin kimppuun tänä kesänä ja Lemminkäinen ja SRV ehkä seuraavana.

Skanska tuo maaliskuussa ennakkomarkkinointiin alueen ensimmäiset kaksi asuinkerrostaloa, As. Oy Turun Paraatiranta ja As. Oy Turun Androksenranta.

”Aiomme käynnistää rakennustyöt kevään aikana, jolloin alueen ensimmäiset kodit valmistuvat kesällä 2013. Suunnittelussa on huomioitu niin Aurajoelle avautuvat näkymät kuin asuntojen toimivuuskin. Myös alueen historia on otettu huomioon muun muassa rakennusten julkisivujen paikallaan muurattu punatiili viittaa alueen vanhoihin tehtaisiin”, kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Jari Martinmäki

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Telakkarannan rakentaminen alkaa Turussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat