Rakennusfirman mukaan Rovaniemen turmassa kuoli neljä virolaista työntekijää

Rovaniemen helatorstain kuolonkolarin neljä uhria työskentelivät samassa suomalaisessa rakennusyrityksessä. Yrityksen toimitusjohtajan mukaan surmansa saaneet olivat virolaisia työntekijöitä. ”Miehet olivat palaamassa telineasennuksesta Kevitsan kaivokselta. Olemme aivan sokissa”, toimitusjohtaja sanoi STT:lle torstaina.

Rovaniemen helatorstain kuolonkolarin neljä uhria työskentelivät samassa suomalaisessa rakennusyrityksessä. Yrityksen toimitusjohtajan mukaan surmansa saaneet olivat virolaisia työntekijöitä. "Miehet olivat palaamassa telineasennuksesta Kevitsan kaivokselta. Olemme aivan sokissa", toimitusjohtaja sanoi STT:lle torstaina.

Poliisi ei vahvistanut suuronnettomuudessa kuolleiden kansallisuutta, sillä uhrien henkilöllisyys oli varmistamatta alkuillasta. Pakettiauto oli rakennusyrityksen nimissä.

Rovaniemen Sodankyläntiellä pakettiauton ja puoliperävaunullisen rekan törmäyksessä kuoli neljä aikuista miestä ja yksi loukkaantui. Pelastuslaitoksen mukaan kaikki surmansa saaneet olivat pakettiautossa.

Onnettomuus sattui aamupäivällä puoli yhdentoista aikaan viisi kilometriä napapiiriltä pohjoiseen. Nelostie oli pitkään suljettuna liikenteeltä turmapaikan raivausten vuoksi. Tapahtuma aiheutti kilometrien autojonot. Liikenne alkoi normalisoitua kolmen jälkeen iltapäivällä.

Silminnäkijä: Auto ajoi kovaa vauhtia

Onnettomuus sattui, kun rekka oli tulossa Rovaniemen suunnasta ja menossa pohjoiseen. Vastaan tullut pakettiauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi rekan vasempaan etukulmaan, kertoi poliisi. Molemmat ajoneuvot ajautuivat ulos tieltä.

Poliisin mukaan rekan kuljettaja loukkaantui lievästi ja hänet kuljetettiin sokkitilassa sairaalaan.

Poliisi kertoi torstaina STT:lle, että silminnäkijän mukaan pohjoisen suunnasta tullut, Viron rekisterissä ollut pakettiauto olisi ohittanut kovaa vauhtia kaksi autoa ennen onnettomuutta.

Myöhemmin poliisi kertoi auton olleen ulkomaan rekisterissä, mutta ei vahvistanut, että auto olisi ollut Viron rekisterissä.

Poliisi ei alkanut arvioida vielä torstaina suuronnettomuuden syitä.

Onnettomuushetkellä sää oli pilvinen ja hiukan sateinen, kertoi tutkinnanjohtaja Niko Siikaluoma Lapin poliisilaitokselta Rovaniemeltä. Tienpinta oli märkä, mutta ajokeli ei ollut huono.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusfirman mukaan Rovaniemen turmassa kuoli neljä virolaista työntekijää”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat